Βιβλιο

Το βιβλίο του καλοκαιριού από την ATHENS VOICE books

«Μπλε», η ιστορία ενός έρωτα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97874-196093.jpg

«Μπλε», το βιβλίο της Ελένης Σταματούκου μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της ATHENS VOICE. 

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ακροβατούν ανάμεσα στη σύγχρονη Αθήνα της κρίσης και τη μυστηριώδη γοητεία της Κωνσταντινούπολης. «Είναι παράξενη η αίσθηση του να πέφτεις, νομίζεις ότι χάνεις τον κόσμο χωρίς να έχεις συναίσθηση τι σου συμβαίνει». 

image

Δημήτρης: «Η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος» ήταν τα λόγια του πατέρα του σε μία από τις συναντήσεις του στη Βραζιλιάνα. Είχε πιει κάμποσα ποτηράκια ρακή...»

Ηλέκτρα: «Η Πόλη είναι τόσο φωταγωγημένη που ξεχνάς τη θαμπάδα της μέρας, τη θαμπάδα μέσα σου. Δεν έχω κλάψει καθόλου σήμερα, συνήθως κλαίω μέχρι να μουδιάσει το πρόσωπό μου, να τελειώσουν τα δάκρυα και να αφυδατωθεί το σώμα μου. Κοιτάζω τον έξω κόσμο...»

Στο μεταξύ... «Όταν το παρόν είναι δυσάρεστο, ανατρέχεις στο χθες και στις στιγμές του. Συντονίζεσαι σε μπλε διάθεση. Θυμάσαι εικόνες από ταξίδια, αρώματα από παλιούς εραστές και τους ήχους της θάλασσας από καλοκαιρινές διακοπές. Ξημερώματα στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου να ατενίζεις τα αστέρια ή να στριμώχνεσαι στις μπροστινές θέσεις για να προλάβεις να δεις τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από τη θάλασσα. Μπερδεύονται οι λέξεις με τον ιδρώτα, χαμένος στην παράνοια του Αυγούστου. Τζιν τόνικ, ποιητικές βραδιές με θέα το κάστρο της Αστυπάλαιας, το αυγουστιάτικο φεγγάρι να ανατέλλει πίσω από τα βράχια κι εσύ να φιλάς την Ηλέκτρα. Ο Δημήτρης ακόμα θυμάται το χθες, αλλά πού χρόνος για έρωτες...»

Ένα αγόρι, ένα κορίτσι, δυο πόλεις. Θα καταφέρουν ποτέ να συναντηθούν;

Info: Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Μπορείτε να το παραγγείλετε στέλνοντας email με τα στοιχεία σας (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας) στο acc@athensvoice.gr ή fax στο 210 3632317 και θα λάβετε το βιβλίο χωρίς ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την Ελλάδα! Μπείτε εδώ και μάθετε περισσότερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.