Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

«O Προσκυνητής», Terry Hayes, εκδ. Διόπτρα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95222-191250.jpg

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας έλεγα ότι υπάρχει ένα αστυνομικό θρίλερ με 4,2 αστέρια στο GoodReadsμετά από 22.000 αξιολογήσεις χρηστών; Το ίδιο βιβλίο έχει 4,6 αστέρια στο βρετανικό Amazonμετά από 3.100 αξιολογήσεις και 4,6 αστέρια στο αμερικανικό Amazonμετά από 3.400 αξιολογήσεις. Επίσης,έχει πάρει τα κρατικά βραβεία Αγγλίας και Ολλανδίας για καλύτερο αστυνομικό βιβλίο της χρονιάς, ήταν σε όλες τις λίστες περιοδικών του εξωτερικού με τα καλύτερα βιβλία του 2014 και έχει γίνει bestsellerόπου κι αν έχει κυκλοφορήσει. Κυρίες και κύριοι, έφτασε η ώρα να γνωρίσετε τον «Προσκυνητή».

image

Μια ανώνυμη νεαρή γυναίκα δολοφονείται σε ένα κακόφημο ξενοδοχείο, με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα αποτυπώματά της να έχουν αλλοιωθεί από οξύ. Ένας πατέρας αποκεφαλίζεται δημόσια κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαουδικής Αραβίας. Ένας διαβόητος Σύρος βιοτεχνολόγος βρίσκεται δίχως μάτια σε μια χωματερή της Δαμασκού. Όλα τα στοιχεία δείχνουν προς μια αδιανόητη συνωμοσία για το μεγαλύτερο έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Υπάρχει ένα μονοπάτι που ενώνει όλες τις κουκκίδες. Και μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να το διασχίσει.

Το επιβλητικό βιβλίο του διάσημου σεναριογράφου Terry Hayes είναι μάλλον το μεγαλύτερο που θα παρουσιάσουμε ποτέ στη στήλη και ταυτόχρονα είναι ένα από εκείνα τα μνημειώδη έργα που χρειαζόταν έμπνευση, μελέτη χρόνων και ευφυία για να φτάσουν μέχρι τα χέρια μας. Παρά το μέγεθός του διαβάζεται αστραπιαία και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τα κρυμμένα γρανάζια που ελέγχουν την εξουσία στον κόσμο. Μα πάνω απ’ όλες τις βραβεύσεις και τα πολλά επίπεδα ανάγνωσης, είναι μια απαράμιλλη περιπέτεια που θα σας γεμίσει αδρεναλίνη και θα σας παρασύρει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

#VresXrono:16 ώρες

Λέξεις κλειδιά: συνωμοσία–Ισλάμ– Σαντορίνη – Τουρκία – μυστικές υπηρεσίες – ψυχρός πόλεμος–τρομοκρατία – κυνήγι μαγισσών 

Τι να διαβάσω μετά; Στη σκιά των κατασκόπων, του Robert Ludlum (εκδ. Bell) - The End of Power, του Moises Naim (εκδ. Basic Books)

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.