Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

«Η τέχνη της αγάπης», Erich Fromm, εκδ. Διόπτρα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπάρχουν εύκολες ερωτήσεις και υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις. Πριν από πολλές δεκαετίες ο σημαντικός ψυχολόγος και φιλόσοφος, Erich Fromm, αποφάσισε να απαντήσει σε μία από τις πιο πολύπλοκες που μπορούν να τεθούν σε έναν άνθρωπο, αλλά και στην ανθρωπότητα γενικότερα. «Είναι η αγάπη τέχνη;» Και κατάφερε να το κάνει μέσα από ένα έργο που είναι ταυτόχρονα τόσο απλό και κατανοητό, όσο βαθύ και πρωτοποριακό. Το βιβλίο αυτό κατατάχθηκε αμέσως στα κλασικά και έπειτα από μισό αιώνα δεν έχει σταματήσει να διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο.

image

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αγαπούν, είναι ανίκανοι να ανυψωθούν στο μοναδικό επίπεδο που έχει πραγματικά σημασία: το επίπεδο της αγάπης που είναι συνυφασμένη με την ωριμότητα, την αυτογνωσία και το θάρρος. Όπως ισχύει και για κάθε άλλη τέχνη, έτσι και η τέχνη της αγάπης απαιτεί άσκηση και συγκέντρωση, όπως επίσης διορατικότητα και κατανόηση. Στην Τέχνη της Αγάπης ο Fromm διερευνά την αγάπη απ’ όλες τις πλευρές και τις όψεις της – όχι μόνο τη ρομαντική αγάπη, που είναι διαποτισμένη από τόσες παρανοήσεις και τόσες μεγάλες προσδοκίες, αλλά επίσης την αδελφική αγάπη, την ερωτική αγάπη, την αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αγάπη για τον Θεό.

Η Τέχνη της Αγάπης, του Erich Fromm, κυκλοφορεί σε ειδική επετειακή έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του έργου. Η πολυτελής αυτή έκδοση θα μείνει για πάντα στη βιβλιοθήκη σας, με εξαίρεση τις στιγμές που θα την κατεβάζετε για να ανατρέξετε στο εξαιρετικό κείμενο και να πάρετε έμπνευση.

#VresXrono: 3 ώρες

Λέξεις κλειδιά: Φιλοσοφία – ψυχανάλυση – Φρόυντ – Σχολή της Φρανκφούρτης – ουμανισμός

Τι να διαβάσω μετά; Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης, του Luis Sepúlveda (εκδ. Opera)

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.