Βιβλιο

Τι κληροδότησε η Μεταπολίτευση; Απαντούν 2 υπέροχα βιβλία

Η Κατερίνα Παναγοπούλου και ο Δημήτρης Φύσσας παρουσιάζουν τη Δευτέρα τα βιβλία του Δημήτρη Ψυχογιού και της Αγγέλας Καστρινάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94581-190055.jpg

Έχουν συμπληρωθεί ήδη 40 χρόνια από την μεταπολίτευση και τα ερωτήματα για το τι ήταν, τι κληροδότησε, τι είναι, παραμένουν –μέσα από πολλές απαντήσεις– τελικά αναπάντητα.

Με αφορμή τα σαραντα χρόνια ο δημοσιογράφος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας Δημήτρης Ψυχογιός και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέας Αγγέλα Καστρινάκη καταθέτουν στα βιβλία τους «Στιγμές της Μεταπολίτευσης, 1974-84» και «Και βέβαια αλλάζει!», βιώματα και σκέψεις για τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια και συζητούν με τους δημοσιογράφους της Athens Voice Κατερίνα Παναγοπούλου και Δημήτρη Φύσσα για την αμφιλεγόμενη περίοδο.

Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί, άλλωστε, σίγουρα αποτελούν μεγάλο πολλαπλάσιο του 40, των χρόνων που μας χωρίζουν από το 1974 – όπως γράφει ο Δημήτρης Ψυχογιός στο βιβλίο του, το οποίο περιλαμβάνει δοκίμια που αφορούν άλλοτε ξεκαρδιστικές και άλλοτε πικρές καταστάσεις εκείνης της εποχής. Η Αγγέλα Καστρινάκη με μυθιστορηματικό τρόπο παρακολουθεί εκείνα τα χρόνια μέσα από τα μάτια μίας νεαρής κοπέλας, της Ειρήνης, σε ένα αφήγημα που κινείται στα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας.

Το βιβλίο του Δημήτρη Ψυχογιού, «Στιγμές της Μεταπολίτευσης, 1974-1984» θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου με τον εκδότη των εκδόσεων Επίκεντρο, Πέτρο Παπασαραντόπουλο και την Αγγέλα Καστρινάκη. Το βιβλίο της Α. Καστρινάκη θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας και ο Δ. Ψυχογιός

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 19.00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.