Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

«Το μίσος», Βαγγέλης Γιαννίσης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90016-181646.jpg

Κατά πάσα πιθανότητα, όσοι έχετε ακούσει το Έρεμπρο είναι από το κουπόνι του στοιχήματος. Καλή ομάδα, σκληροτράχηλη, πέρσι τερμάτισε στη θέση 6 της Allsvenskan, το σουηδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Από σύμπτωση, τόσες ώρες θα χρειαστείτε για να διαβάσετε το σκανδιναβικό αστυνομικό θρίλερ «Το Μίσος», του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Βαγγέλη Γιαννίση.

image

Ο Γιαννίσης ζει και εργάζεται στο παγωμένο Έρεμπρο (Örebro [œrəˈbruː] για τους ντόπιους), και, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, σε ένα ταξίδι με το τρένο βρέθηκε στο ίδιο βαγόνι μετον Ελληνοσουηδό επιθεωρητή της αστυνομίας, τον Άντερς Οικονομίδη. Λίγους μήνες μετά αυτός ο επιθεωρητής έγινε ο πρωταγωνιστής στο Μίσος. Ο συγγραφέας αφήνει υπόνοιες ότι ο Άντερς Οικονομίδης είναι βασισμένος σε υπαρκτό πρόσωπο που όντως κατέχει το βαθμό του Kriminal kommissarie, ενώ στο twitter υπάρχει και ένας λογαριασμός με το όνομα και την ιδιότητα αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, σας υποσχόμαστε ότι διαβάζοντας το Μίσος θα αισθανθείτεκι εσείς ότι ζείτε στον παγωμένο βορρά: Η επιφανειακή ηρεμία της μικρής πόλης διαταράσσεται όταν σε ένα πάρκο βρίσκουν αποκεφαλισμένη μια μετανάστρια. Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης αναλαμβάνει την υπόθεση και σύντομα έχει να αντιμετωπίσει μια αλυσίδα από τελετουργικούς φόνους με θύματα γυναίκες της μουσουλμανικής κοινότητας. Οι υποψίες στρέφονται προς μια ακραία φασιστική οργάνωση που δρα στην περιοχή, αλλά υπάρχει ένα στοιχείο της υπόθεσης το οποίο αποπροσανατολίζει τις έρευνες: στο στόμα του πρώτου θύματος έχει βρεθεί ένα ρολόι αντίκα του 19ου αιώνα.

Το Μίσος είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που διαβάζεται με απόλυτη αγωνία και υπηρετεί πιστά το είδος του σκανδιναβικού αστυνομικού. Αστυνόμος που κυνηγά μανιακό δολοφόνο, εξαπάτηση του αναγνώστη σχετικά με τους προφανείς ενόχους, ακραίες ανατροπές. Όλα τοποθετημένα πάνω στο λεπτό στρώμα πάγου που έχουν αναπτύξει οι υπερ-προηγμένες δυτικές κοινωνίες προκειμένου να κρύψουν το έλος των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχει από κάτω.

Βρείτε λίγες ώρες για να διαβάσετε το Μίσος, θα σας προσφέρει πολλά παραπάνω από τη χαρά της ανάγνωσης.

#VresXrono: 6 ώρες

Λέξεις κλειδιά: Ρατσισμός – whodunit – Ισλαμοφοβία – JoNesbo–Anders Breivik

Τι να διαβάσω μετά; Ρωγμές του σύγχρονου κόσμου, Στιγκ Λάρσον (εκδ. Ψυχογιός)

Spoiler Alert: Σε λίγους μήνες κυκλοφορεί το 2ο μυστήριο με ήρωα τον Άντερς Οικονομίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.