Βιβλιο

Podcast Πανικοβάλ | Ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς μας ξεναγεί στον κόσμο του Μπλεκ

Τα πάντα γύρω από τον «ξανθό γίγαντα» που φέτος γιορτάζει 70 χρόνια στον κόσμο των κόμικς

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπλεκ: Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες των ελληνικών κόμικς, ο «ξανθός γίγαντας» γιορτάζει φέτος 70 χρόνια στον κόσμο των κόμικς και οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως τον τιμούν με μια επετειακή έκδοση. Δημιουργία της ιταλικής ομάδας EsseGesse, ο Μπλεκ, ένας ικανός κυνηγός που αγωνίζεται για την ελευθερία της Αμερικής ενάντια στους Βρετανούς αποικιοκράτες, μας ταξίδεψε για δεκαετίες στις περιπέτειές του στον Αμερικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Ο ήρωάς μας δεν πολέμησε μόνο απέναντι στους Βρετανούς αλλά είχε να αντιμετωπίσει και διάφορους Κακούς με επικά ονόματα, από τον Άνθρωπο Νυχτερίδα, τον Πυγμαίο Μπομπίνγκα, τον Μάγος Μπάρκερ, τη Μάγισσα ΝέκΜεκ, τον Καταραμένο Καμπούρη μέχρι Βίκινγκς. Και πάντα ξεστομίζοντας ατάκες και «κατάρες» που έμειναν στην ιστορία όπως «Μα την αρκούδα!».

Μπλεκ - 70 Χρόνια (1954 - 2024), εκδόσεις Μικρός Ήρως

Αγαπήσαμε τον Μπλεκ γιατί τον βρίσκαμε μέσα σε απλές ιστορίες με μεγάλο μήνυμα: Οι ιστορίες του ήταν απλές και κατανοητές, ενώ ταυτόχρονα έδιναν σημαντικά μηνύματα για την αξία της φιλίας, της ελευθερίας και του αγώνα για ένα δίκαιο κόσμο. Στη χρυσή εποχή των νεανικών περιοδικών, ο Μπλεκ κέρδισε τις καρδιές των «παιδιών κάθε ηλικίας» και σήμερα συνεχίζει ακόμα, σαν ένα σαφώς πιο επικεντρωμένο κόμικ περιοδικό και graphic novel να πολεμάει για τα ιδανικά του.

Ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς είναι εκδότης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς από το 2022. Σπούδασε Επιχειρησιακή Έρευνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ. Εγγονός του συγγραφέα του Μικρού Ήρωα, Στέλιου Ανεμοδουρά, αποφάσισε από σχετικά νεαρή ηλικία ότι η μοίρα του ήταν συνυφασμένη με τα περιοδικά. Μέσα από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, τα τελευταία 10 χρόνια, εκδίδει ιστορίες κόμικς που του αρέσει να διαβάζει και φιλοδοξεί να αρέσουν και στους αναγνώστες.

Μαζί του συζητήσαμε για όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για τον θρυλικό ήρωα.

Ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς μας ξεναγεί στον κόσμο του Μπλεκ
Λεωκράτης Ανεμοδουράς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ