Βιβλιο

Στη Han Kang το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2024

«Για την έντονη ποιητική της πρόζα που αντιμετωπίζει ιστορικά τραύματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Hang Kang το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2024
© Χ/NobelPrize

Η Han Kang κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το έργο της

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024, αποδόθηκε στη Han Kang για το έργο της από τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό το Νόμπελ Λογοτεχνίας της απονεμήθη «για την έντονη ποιητική της πρόζα που αντιμετωπίζει ιστορικά τραύματα και εκθέτει την ευθραυστότητα της ανθρώπινης ζωής».

«Ενώ έχει μια μοναδική επίγνωση των συνδέσεων μεταξύ σώματος και ψυχής, ζωντανών και νεκρών, και στο ποιητικό και πειραματικό της ύφος έχει γίνει καινοτόμος της σύγχρονης πεζογραφίας», αναφέρει η βιογραφία της Han Kang που δημοσιεύτηκε από τη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

Η Han Kang γεννήθηκε το 1970 στην πόλη Γκουανγκού της Νότιας Κορέας και σε ηλικία εννέα ετών μετακόμισε με την οικογένειά της στη Σεούλ. Προέρχεται από λογοτεχνικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας της είναι φημισμένος μυθιστοριογράφος. Παράλληλα με τη συγγραφή, έχει αφιερωθεί στην τέχνη και τη μουσική, γεγονός που αντανακλάται σε όλη τη λογοτεχνική της παραγωγή.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ο David Baker, ο Demis Hassabis και ο John Jumper κέρδισαν το Νόμπελ Χημείας για το έργο τους στις πρωτεΐνες.

Η απονομή για το Νόμπελ Ειρήνης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή και το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.