Βιβλιο

Οκτώβριος, ένας μήνας γεμάτος Χάρι Πότερ

Η ιστορία του μικρού μάγου, που μάγεψε εκατομμύρια αναγνώστες, επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Harry Potter
© Shayna Douglas / Unsplash

Χάρι Πότερ: Στις 24/10 επανακυκλοφορεί ολόκληρη η σειρά με νέα εξώφυλλα από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Σκαλιστές κολοκύθες, κεράκια, τσουκάλια που βράζουν, διακοσμητικά φαντάσματα και μάγισσες με μυτερά καπέλα. Κάπως έτσι στήνεται ένα κλασικό Χάλογουιν σκηνικό, που γίνεται ακόμα πιο cozy αν βουλιάξεις στον καναπέ διαβάζοντας ένα κεφάλαιο από τη σειρά του Χάρι Πότερ, παρέα με μια κούπα ζεστή σοκολάτα ή βουτυρόμπιρα, αν προτιμάς. Δεν είναι τυχαίο που η ιστορία του μικρού μάγου θεωρείται το πλέον διαχρονικό ανάγνωσμα, μαγεύοντας εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους ανά τον κόσμο.

Harry Potter
© Artem Maltsev / Unsplash

Η συγγραφέας του, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το βιβλίο που αρχικά απέρριψαν δώδεκα εκδότες, πριν την Bloomsbury, και που η πρώτη του έκδοση περιλάμβανε μόλις 1.000 αντίτυπα, έμελε αργότερα να πουλήσει πάνω από 500 εκ. αντίτυπα σε περισσότερες από 80 γλώσσες, καθιστώντας τη μία από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της λογοτεχνίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο ξεκινάει να διαβάζει τα βιβλία «Χάρι Πότερ»! Τι είναι όμως αυτό που κέρδισε σε τέτοιον βαθμό τους αναγνώστες;

Ποιος είναι ο Χάρι Πότερ

Ο Χάρι Πότερ με τα στρογγυλά γυαλάκια, ζει μια καταπιεσμένη καθημερινότητα, χωρίς γονείς και φίλους. Γνωρίζει πως παρ' όλα αυτά δεν είναι ένα συνηθισµένο αγόρι. Η ζωή του αλλάζει για πάντα στα ενδέκατα γενέθλιά του, όταν λαµβάνει ένα γράµµα για να φοιτήσει στη Σχολή «Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια». Ουσιαστικά το σκάει από το σπίτι του, βρίσκει τη μυστηριώδη αποβάθρα Διαγώνιο αλέα, και ανεβαίνει στο «Χόγκουαρτς Εξπρές» για να μεταφερθεί σε έναν αλλιώτικο κόσμο – τον κόσμο των μάγων. Εκεί θα αποκτήσει το δικό του ραβδί, θα εκπαιδευτεί στα ξόρκια, θα κάνει πολύτιμους φίλους, ανάμεσα τους η Ερμιόνη Γκρέιντζερ και ο Ρον Ουέσλι, και θα έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, αλλά και τη σκοτεινή ιστορία που συνδέεται με το χαρακτηριστικό σημάδι στο μέτωπό του.

Harry Potter
© Brian Mcgowan / Unsplash

Η ιστορία του Χάρι Πότερ επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ίσως όλοι μας κρύβουμε στοιχεία από τον χαρακτήρα του Χάρι Πότερ ή της παρέας του και τη βαθιά επιθυμία ο κόσμος τους να ήταν αληθινός κι όχι κύημα της φαντασίας που γεννήθηκε στις σελίδες ενός βιβλίου. Για όλους τους fans αλλά και για όσους έχουν περιέργεια να ταξιδέψουν για πρώτη φορά στο Χόγκουαρτς μέσα από τα βιβλία, τα νέα είναι ευχάριστα.

Στις 24/10 κυκλοφορεί ολόκληρη η σειρά με νέα εξώφυλλα. Αυτό σημαίνει ότι τα επτά βιβλία της σειράς θα κυκλοφορήσουν ξανά με νέο, χρωματιστό εξώφυλλο. Ιδανικά για δώρα, απευθύνονται στους νέους αναγνώστες κάθε ηλικίας, αλλά και στους διαχρονικούς fans που επιθυμούν να τα αποκτήσουν ως πολύτιμες προσθήκες στη συλλογή τους. Παράλληλα τα παλιά εξώφυλλα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά.

Στις 24/10, επίσης, θα κυκλοφορήσει το πέμπτο εικονογραφημένο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα»

Σε αυτό το βιβλίο, που έχουν εικονογραφήσει ο Τζιμ Κέι και ο Νιλ Πάκερ, ο Χάρι Πότερ δεν είναι ακόμα παιδί, αλλά έφηβος που υποφέρει από εφιάλτες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι οράματα. Ο Βόλντεμορτ -για όσους δεν γνωρίζουν- είναι ένας σπουδαίος μάγος, ανίκανος να αγαπήσει και να αγαπηθεί, αιώνιος εχθρός της ειρήνης στο σύμπαν του Χάρι Πότερ. Διεισδύει στο μυαλό του, τον παρασύρει σε παγίδες και μάχες μεταξύ μάγων που οδηγούν σε μια μεγάλη απώλεια.

H νέα αυτή κυκλοφορία αποτελεί κομμάτι μιας σειράς στολίδι συνολικά, για τη βιβλιοθήκη κάθε fan. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδόσεις των βιβλίων της σειράς είναι σκληρόδετες, με glossy σελίδες, φοβερή εικονογράφηση με έντονα χρώματα – χαρακτηριστικά που την καθιστούν πολυτελή. Σε σκληρόδετα εικονογραφημένα κυκλοφορούν «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά», «O Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα» και «Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς».

Harry Potter
© Toa Heftiba / Unsplash

Οι φανταστικές εικονογραφήσεις MINALIMA για τα βιβλία του Χάρι Πότερ

H MINALIMA είναι ένα βραβευμένο στούντιο, χάρη στο οποίο τα βιβλία έχουν εμπλουτιστεί με εκπληκτικές, ολοσέλιδες εικόνες, περίτεχνα κοπτικά, διαδραστικά και κινούμενα μέρη. Με τις ιδιαίτερες αυτές εικονογραφήσεις μπορεί να βρει κανείς τα «Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», «Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» και «Χάρι Πότερ και ο αιχμαλωτος του Άζκαμπαν».

Από την άλλη, για όσους λατρεύουν τα Χριστούγεννα, και ενδεχομένως να τα προτιμούν από το Halloween, στις 31/10 θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Χριστούγεννα στο Χόγκουαρτς» σε εικονογράφηση της Ζιγί Γκάο. Ουσιαστικά πρόκειται για τα ξεχωριστά Χριστούγεννα του Χάρι στο Χόγκουαρτς, όπως τα βλέπουμε στο πρώτο βιβλίο, «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Από τη μεγάλη τραπεζαρία που είναι στολισμένη με υπέροχα έλατα, έως τις ζεστές βραδιές στην αίθουσα αναψυχής του Γκρίφιντορ και τη χαρά των δώρων το πρωί των Χριστουγέννων, αυτή η γιορτή είναι γεμάτη ζεστασιά, φιλία, καλό φαγητό και μαγικές εκπλήξεις, που ο Χάρι δεν θα ξεχάσει ποτέ. Υπάρχει πιο γιορτινό δώρο από αυτό;

Αν θες να παραγγείλεις και να προμηθευτείς τα βιβλία του Χάρι Πότερ, να διαβάσεις ένα μικρό απόσπασμα ή να κάνεις κάποιον άλλον πολύ χαρούμενο, δεν έχεις παρά να μπεις στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.