Βιβλιο

Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες

Ο Μισέλ Φάις στη Σχόλη των εκδόσεων Πατάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86736-174808.jpg

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ξεκινάει το επιτυχημένο σεμινάριο - Εργαστήρι Μικρής Φόρμας της Μικρής Σχόλης των Εκδόσεων Πατάκη «Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες», το οποίο θα διδάξει ο συγγραφέας και διευθυντής της Σχόλης Μισέλ Φάις. Όπως εξηγεί ο ίδιος:

«Μικρόσχημη ιστορία, μικρό διήγημα, ιστορία μιας παλάμης ή μιας ανάσας, επεισόδιο, flash ficcion, short-short, bonsai stories, όπως και να το διατυπώσεις, αφορά την αφηγηματική ζωή πριν από το διήγημα· ένα είδος που έχει την αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία μιας αυθύπαρκτης ιστορίας που περατώνεται όμως σε λίγες αράδες ή παραγράφους. Πύκνωση που αγγίζει τα όρια της ποίησης (χωρίς να είναι), της ημερολογιακής γραφής (χωρίς να είναι) ή του πεζογραφικού σπαράγματος (χωρίς να αφήνει τη γεύση του ημιτελούς).

Μέσα από εμβληματικά κείμενα μικρομυθοπλασίας (Κάφκα, Μπρεχτ, Μπόρχες, Καουαμπάτα, Γονατά, Παπαδημητρακόπουλου, Κυριακίδη, κ.ά.) θα ξεκλειδώσουμε στο εργαστήρι αυτό τους τρόπους και τους μηχανισμούς της μικρής φόρμας. Μέσα από ασκήσεις και παραδείγματα θα εξοικειωθούμε με το σαγηνευτικό άρωμά της και θα δημιουργήσουμε το δικό μας αφηγηματικό μικροσύμπαν.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Μισέλ Φάις στην A.V. όπου ο γνωστός συγγραφέας μιλάει για την περιπέτεια της γραφής, για το τι σημαίνει να γράφει κανείς, αλλά και για την εμπειρία του από τα σεμινάρια.

Έναρξη: Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 5-8 μ.μ.

Εκδόσεις Πατάκη, Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38.

Κόστος συμμετοχής: €160

Αιτήσεις συμμετοχής/εγγραφές www.patakis.gr

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις τηλεφωνήστε στο 210 3650010 (10.00-15.00, εκτός Δευτέρας)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.