Βιβλιο

Συνεχίζεται το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζεται το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου - Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) στην κεντρική σκηνή του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024, που αφορούν το διάστημα από τις 9 έως 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Έντυπο και Ψηφιακό Υλικό: τα Υπέρ και τα Κατά – Προτάσεις για Συνύπαρξη»: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, 19.00.
  • Μουσική εκδήλωση «Τα παιδιά τραγουδούν: Εκεί που η Λογοτεχνία συναντά τη Μουσική»: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, 21.00.
  • Μουσική εκδήλωση «Θυμόμαστε τη Μαρίκα Νίνου μέσα από τα τραγούδια της»: Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, 21.00.
Η αφίσα του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα:

«Έντυπο και Ψηφιακό Υλικό: τα Υπέρ και τα Κατά – Προτάσεις για Συνύπαρξη»

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών προκαλούν αναπόφευκτα την αναθεώρηση της αναπτυξιακής στρατηγικής σε πολλούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του ανθρώπου. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και οι εκδόσεις έντυπου υλικού, που περιλαμβάνουν βιβλία, περιοδικά, διατριβές, επιστημονικά άρθρα, τεχνικές αναφορές, εφημερίδες, χάρτες, γκρίζα βιβλιογραφία, και οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο.

Σκοπός της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα υπέρ και τα κατά τόσο του έντυπου όσο και του ψηφιακού υλικού, καθώς και η διερεύνηση του βαθμού στον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν και να συμβάλλουν στη μαθησιακή διαδικασία, με δεδομένο ότι κάθε άτομο εκδηλώνει τάσεις προς συγκεκριμένους τύπους πολλαπλής νοημοσύνης και, επομένως, τον δικό του τρόπο αύξησης του ρυθμού μάθησης, ενθαρρύνοντας τους νέους να αγαπήσουν την ανάγνωση.

Ομιλητές: Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης (Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής, ΑΣΟΕΕ), Λεωνίδας Κοτσαλής (Ομότιμος Καθηγητής Νομικής, ΕΚΠΑ), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Ιατρικής, ΕΚΠΑ), Αντώνιος Ντακανάλης (Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας, University of Milano-Bicocca), Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού (Οικονομολόγος), Ευαγγελία Φουντουλάκη (Συμβουλευτική Ψυχολογία).

Στο Πεδίον του Άρεως και φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει τη μουσική εκδήλωση:

«Τα παιδιά τραγουδούν: Εκεί που η Λογοτεχνία συναντά τη Μουσική»

Πρόλογος: Μαράϊα Χίσσα 

Συμμετέχουν: Στεφανία Τάϊτ: απόφοιτη St. Catherines British School 2024 / IB με συνέχιση σπουδών στη Μουσική (BA) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάτοχος ανώτατου διπλώματος Rockschool στην φωνητική και κάτοχος ανώτατου διπλώματος ABRSM στο φλάουτο με Distinction. Έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο δικά της μουσικά βίντεο.

Έρρικα Ζωή Δρίτσα: μαθήτρια Β’ Λυκείου Κολλέγιου Αθηνών / Β2

Αλέξανδρος Άντριους: μαθητής Κολλεγίου Ψυχικού / IB 

Στιγμιότυπο από τα περίπτερα παλαιότερης διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Βιβλίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει τη μουσική εκδήλωση:

«Θυμόμαστε τη Μαρίκα Νίνου μέσα από τα τραγούδια της» 

Μουσική εκδήλωση με τραγούδια της βασίλισσας του ρεμπέτικου τραγουδιού Μαρίκας Νίνου. H μουσική ομάδα της Κατερίνας Τσιρίδου θα παρουσιάσει τραγούδια από τη δισκογραφία της.

Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι, μπαγλαμάς. 

Νίκος Πρωτόππας: κιθάρα, τραγούδι. 

Τάσος Κακλαμάνης: μπουζούκι, τραγούδι.

Αποσπάσματα από την βιογραφία της μεγάλης ερμηνεύτριας θα διαβάζουν η Κατερίνα Τσιρίδου (τραγουδίστρια, συνθέτρια-στιχουργός, συγγραφέας) και ο Τάσος Κακλαμάνης (ερευνητής, συγγραφέας).