Βιβλιο

Το τελευταίο μυθιστόρημα της Ζόρα Νιλ Χέρστον θα εκδοθεί 65 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ο τίτλος του - Τι πραγματεύεται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μυθιστόρημα της Ζόρα Νιλ Χέρστον θα εκδοθεί 65 χρόνια μετά τον θάνατό της - Τι πραγματεύεται

Το 2025, 65 χρόνια μετά τον θάνατο της Ζόρα Νιλ Χέρστον (Zora Neale Hurston) αναμένεται να κυκλοφορήσει τo τελευταίο μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέως και ανθρωπολόγου.

Η Ζόρα Νιλ Χέρστον έγραφε τη συνέχεια του μυθιστορήματός της «Moses, Man of the Mountain» του 1939, το 1960 και θα είναι διαθέσιμο με τον τίτλο «The Life of Herod the Great». Η αγορά του βιβλίου θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2025. Μέχρι πρόσφατα, το χειρόγραφο βρισκόταν στα αρχεία της Ζόρα Νιλ Χέρστον στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, προσβάσιμο μόνο σε μελετητές. Είναι ημιτελές και θα δημοσιευθεί μαζί με σχόλια από την ακαδημαϊκό και κριτικό λογοτεχνίας, Ντέμπορα Πλαντ.

Ζόρα Νιλ Χέρστον: Τι πραγματεύεται το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το 2025

Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει αφηγείται την ιστορία του Ηρώδη τον Μεγάλου, βασιλιά της Ιουδαίας που έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με την αφήγηση στη Βίβλο, ο Ηρώδης ήταν υπεύθυνος για τη «σφαγή των νηπίων» καθώς διέταξε την εκτέλεση όλων των αρσενικών παιδιών που ήταν δύο ετών ή μικρότερα γύρω από τη Βηθλεέμ. Ωστόσο, οι περισσότεροι βιογράφοι του Ηρώδη δεν πιστεύουν ότι συνέβη αυτό το γεγονός.

Η συγγραφέας σκιαγραφεί τον Ηρώδη «με ένα φως πολύ διαφορετικό από την κακή απεικόνιση του στην Καινή Διαθήκη», σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο του βιβλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, HQ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

«Στην αφήγηση της Χέρστον, ο Ηρώδης είναι ένας πρόδρομος του Χριστού, ένας θρησκευόμενος και φιλοσοφημένος άνθρωπος που εμπλούτισε τον εβραϊκό πολιτισμό και έζησε μια ζωή με ανδρεία και όραμα» αναφέρεται.

Η Χέρστον καταγόταν από το Ίτονβιλ της Φλόριντα, την παλαιότερη πόλη των ΗΠΑ με πληθυσμό αποκλειστικά Μαύρων. Έζησε στην Ουάσιγκτον και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, όπου έγινε μέρος της Αναγέννησης του Χάρλεμ, μιας ομάδας Μαύρων συγγραφέων, μελετητών και καλλιτεχνών. Η Χέρστον έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα και περισσότερα από 50 διηγήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια στη 25χρονη καριέρα της.