Βιβλιο

8 νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

Τα βιβλία που θα προσθέσουμε στις καλοκαιρινές μας αναγνώσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8 νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

Εκδόσεις Βακχικόν: 8 νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας

Και γύρω… καμιά Αριάδνη, μυθιστόρημα, Αθηνά Λατινοπούλου
Ελληνική επαρχία, δεκαετία του ’50. Μια μικρή πόλη βουτηγμένη στην άγνοια και την προκατάληψη για τον διαφορετικό, τον άρρωστο, αυτόν που ξεχωρίζει. Ένα παιδί με σύνδρομο Down έρχεται να ταράξει τα νερά. Η κοινωνία θα σπρώξει τον πατέρα-αφέντη στον αλκοολισμό και στην άγρια βαναυσότητα, καθώς είναι ανίκανος να καταλάβει την ιδιαιτερότητα του γιου του. Η μητέρα -μάνα κουράγιο, μάνα υπομονή, μάνα αγάπη- πασχίζει να διατηρήσει τη συνοχή της οικογένειας, κρύβοντας τις πληγές της. Ο μεγάλος αδερφός, ο Αχιλλέας, αφοσιώνεται στον πάσχοντα μικρό. Του δίνει στοργή και εισπράττει αγάπη.

Θανάτου 20 ιστορίες, διηγήματα, Ονούφριος Ντοβλέτης
Ένας κλέφτης που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, μια γυναίκα που αλλάζει ήπειρο για να βρει τον άντρα των ονείρων της, ένας κατά συρροή δολοφόνος με προβλήματα στο γραφείο, ένα κορίτσι που έχασε για πάντα το λεωφορείο, ένα θύμα απαγωγής που ζητάει εκδίκηση, ένας πρίγκιπας που περιμένει την πριγκίπισσα με το άσπρο άλογο…

Ο Ορφέας νιώθει ευλογημένος στον Παράδεισο, θέατρο, Μαρία Δριμή
Ένας μεσήλικας, εθισμένος στο Διαδίκτυο, διαπιστώνει ότι ο λογαριασμός του στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι κλειδωμένος, αφού η πλατφόρμα, εντελώς ξαφνικά, τον καταχώρισε ως πεθαμένο. Ένα σύγχρονο δράμα που πραγματεύεται τη μοναξιά και τον εθισμό στο Διαδίκτυο, την αναζήτηση ταυτότητας και τα αδιέξοδα που εμφανίζονται στη διαδρομή μεταξύ εικονικής και πραγματικής ζωής.

Αστρικοί ταξιδιώτες, ποίηση, Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη
Η Αδράνεια /θα είναι δράση /Η σιωπή /θα είναι δυνατή /Καθρέφτες το σπίτι θα γεμίσει /Η άγνοια τα μωσαϊκά θα πλημμυρίσει /Με στρας το σπίτι θα γεμίσει /Θα καθίσει στην πολυθρόνα της /«Καλή θέαση» /θα ακούσει να της λένε /Τη λέξη νοσταλγία, /θα διαγράψει. /Τη λέξη μέλλον, /θα ξεχάσει.

μετα-Λεξήματα, ποίηση, Στέφανος Κωνσταντινίδης
Τα είπαμε όλα /και στην ενεργητική /και την παθητική φωνή /και στον ενεστώτα /και τον αόριστο. /Ας μην υποχρεωθούμε /να κάνουμε αποκαλύψεις /και στον τετελεσμένο μέλλοντα. /Αυτά θα τα αποκαλύψει /η νεκροψία των ονείρων /μεταθανατίως /και η σκαπάνη των αρχαιολόγων /στις Μυκήνες /την Τροία /και την Καρχηδόνα.

Black Stream (Medea), ποίηση, Κατερίνα Ταγαρά
Ήταν απλό /Καθάρισε /Τον δρόμο /Προς /Τον /Ήλιο /Αναλαμβάνοντας /Το Όνομα /Το πένθος /Εκδικείται /Θηρεύοντας /Καταγωγή.

5000 λέξεις, ποίηση, Λευτέρης Παχής
Είμαι άλογο /σ’ ένα παλιό λιθάρι σφιχτά δεμένο /μ’ ένα σκοινί παλιό και ξεσκισμένο. /Είμαι ήρωας των παραμυθιών /και κρεμασμένο σύμβολο /στο στέρνο των παιδιών /που παίζουν τη γλύκα των χωραφιών. /Είμαι ένα άλογο /σ’ έναν κρίκο παμπάλαιο, κοιμισμένο /μ’ ένα σκοινί κομμένο και άυλο.

Δρομολόγια μνήμης, ποίηση, Λούλα Σιγάλα
Χαμένη σε επιθυμίες /μπέρδεψα τη νύχτα /με τη μέρα. /Το χθες με το σήμερα. /Το εγώ με το εμείς. /Πού είναι η γραμμή /που διαχωρίζει; /Θέλω ν’ αδράξω τη γραμμή. /Να μείνω εκεί. /Σαν ναυαγός /σε ξύλο που επιπλέει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.