Βιβλιο

4 βιβλία δραστηριοτήτων και παιδικής λογοτεχνίας για το καλοκαίρι

Βιβλία για ένα μακρύ, καυτό και διαβαστερό καλοκαίρι!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4 βιβλία δραστηριοτήτων και παιδικής λογοτεχνίας για το καλοκαίρι του 2024
© Drew Perales / Unsplash

Παιδική λογοτεχνία: Προτάσεις για βιβλία που θα διαβάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι του 2024.

Μαρία Αγγελή, Το βάζο της αντιβαρεμάρας, εκδόσεις Ψυχογιός

Μαρία Αγγελή, Το βάζο της αντιβαρεμάρας, εκδόσεις Ψυχογιός
Δύο αδελφάκια βαριούνται αφόρητα, μέχρι τη στιγμή που η μαμά τους εμφανίζεται με το βάζο της αντιβαρεμάρας, το οποίο κρύβει εκπλήξεις που θα προσφέρουν στα παιδιά αμέτρητες στιγμές χαράς και διασκέδασης. Θα μαγειρέψουν, θα κατασκευάσουν, θα παίξουν και θα μάθουν… Το βιβλίο είναι μια δημιουργική πρόταση που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους καθώς θα περνούν παρέα ποιοτικό χρόνο, ενώ παράλληλα μέσα από το παιχνίδι θα ανακαλύψουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Martin Sodomka, Πώς να κατασκευάσεις ένα Σιδηρόδρομο, εκδόσεις Historical Quest

Martin Sodomka, Πώς να κατασκευάσεις ένα Σιδηρόδρομο, εκδόσεις Historical Quest
Για φαντάσου, πώς ήταν το τοπίο πριν φτιαχτούν οι σιδηρόδρομοι; Όλες αυτές οι σιδερένιες και πετρόχτιστες γέφυρες, όλες αυτές οι σκοτεινές σήραγγες και οι γραφικοί σταθμοί δίνουν την εντύπωση πως υπήρχαν πάντα. Σωστά; Καθώς ταξιδεύετε σ’ ένα αναπαυτικό βαγόνι, ίσως να μην περνά ποτέ η σκέψη από το μυαλό σας ότι τα μέρη που διασχίζει το τρένο ήταν κάποτε αδιαπέραστα δάση, βράχοι ή έλη. Οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν την κατασκευή των σιδηρόδρομων πριν από 170 χρόνια, κι όχι μόνο τους κατασκεύασαν άρτια, αλλά τα κατάφεραν χωρίς να διαθέτουν εκσκαφείς, ηλεκτρισμό ή κινητά τηλέφωνα. Τα επιτεύγματα αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμα και, όπως φαίνεται, θα μας εξυπηρετούν κι αυτόν τον αιώνα. Υπάρχουν κι άλλες εφευρέσεις του παλιού καιρού τις οποίες χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα – τα βιβλία, για παράδειγμα. Μας επιτρέπουν να μπούμε στη σκέψη κάποιου άλλου ή να ταξιδέψουμε στον χρόνο. Έτσι, αυτό το βιβλίο επισκέπτεται τους κατασκευαστές σιδηρόδρομων του μακρινού παρελθόντος, αποτείνοντας φόρο τιμής στα μεγαλειώδη έργα τους!

Ευτυχία Βαρσάμη, Ευτυχία είναι…, εκδόσεις Ψυχογιός

Ευτυχία Βαρσάμη, Ευτυχία είναι…, εκδόσεις Ψυχογιός
Τι είναι άραγε η ευτυχία; Το να βλέπουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα, θα μπορούσε να είναι μια απάντηση και αυτή είναι η χρησιμότητα αυτού του βιβλίου: Τα παιδιά εξομολογούνται πότε νιώθουν χαρά και ευτυχία, όταν βλέπουν τους γονιούς τους να είναι χαρούμενοι, γεμάτοι, υγιείς, γελαστοί και ικανοποιημένοι. Γιατί, κατά τη συγγραφέα, η χαρά των παιδιών πηγάζει από την ευτυχία των γονιών τους, είναι ταυτόσημη με ένα ζεστό μπάνιο ή μια βόλτα ή με τη στιγμή που οι γονείς ακούν το αγαπημένο τους τραγούδι… Αν, λοιπόν, συνεχίζει η Βαρσάμη, ευτυχία για σας είναι η ευτυχία του παιδιού σας, τότε δείτε βαθιά μέσα σας, βρείτε τη δική σας στιγμή ευτυχίας, αναπνεύστε… και θα δείτε και το παιδί σας ευτυχισμένο.

Θεόδωρος Παπακώστας, Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι, εκδόσεις Key Books

Θεόδωρος Παπακώστας, Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι, εκδόσεις Key Books
Τι ξέρετε για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία της; Μπορείτε να λύσετε όλο το βιβλίο; Αν είσαι παιδί, σίγουρα. Αν είσαι μεγάλος, μάλλον θα δυσκολευτείς. Αλλά η πρόκληση είναι εδώ, καθώς το βιβλίο δραστηριοτήτων του Archaeostoryteller είναι ένα συναρπαστικό και ξεκαρδιστικό ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα και μυθολογία για παιδιά από 9 έως 99 ετών. Κουίζ, παιχνίδια, γρίφοι και πολλά άλλα, θα σας κάνουν να γελάσετε, να μάθετε και στο τέλος να καταλάβετε ότι η αρχαιότητα δεν είναι απλώς εύκολη και όμορφη. Είναι παιχνιδάκι!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.