Βιβλιο

Βιβλία για αναγνώσεις δίπλα στα κύματα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και τα συναισθήματα στις σελίδες κορυφώνονται

Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Εκδόσεις Ψυχογιός: 5 προτάσεις βιβλίων που υμνούν τους καλοκαιρινούς έρωτες

Κάθε καλοκαίρι έχει και τα δικά του βιβλία. Αυτά που τα βλέπεις ξανά το χειμώνα στη βιβλιοθήκη και σου θυμίζουν θαλασσινό αεράκι και καυτό ήλιο. Σε κάποιες από τις σελίδες τους έχει μείνει ακόμη λίγη άμμος κολλημένη και προσέχεις μη και τιναχτεί, σα να φυλάς καλά το πιο ακριβό αναμνηστικό από το νησί.

Φέτος, για άλλη μια χρονιά, οι εκδόσεις Ψυχογιός σε συντροφεύουν σε κάθε καλοκαιρινή εξόρμηση, σε κάθε αιώρα λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος, σε κάθε ξαπλώστρα, σε κάθε μπαλκόνι. Δες κάποιες από τις κορυφαίες προτάσεις και ξεφύλλισε το δικό σου καλοκαίρι από την αρχή.

28 Καλοκαίρια-Hilderbrand Elin                          

Το γλυκό καλοκαίρι του 1993 η Μάλορι κληρονομεί  ένα παραθαλάσσιο εξοχικό σπίτι στο Ναντάκετ και το διαθέτει για το μπάτσελορ πάρτι του αδερφού της. Η απόφασή της αποδεικνύεται μοιραία, καθώς αυτή θα είναι η αφορμή να γνωρίσει τον Τζέικ ΜακΚλάουντ, τον άντρα που θα σημαδέψει τη ζωή της. Οι δυο τους θα ζήσουν έναν μυστικό έρωτα που αναβιώνει για ένα μόλις Σαββατοκύριακο μία φορά τον χρόνο κάθε καλοκαίρι. Ο κρυφός δεσμός τους θα διατηρηθεί άρρηκτος –παρά το ότι είναι και οι δυο παντρεμένοι με άλλους ανθρώπους, έχουν παιδιά και πολυάσχολες ζωές– για 28 καλοκαίρια. Μέχρι που η Μάλορι μαθαίνει ότι πρόκειται να πεθάνει.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις καλοκαιρινές συναντήσεις που μπορεί να σε αλλάξουν για πάντα αλλά και στην αναπάντεχη τροπή των γεγονότων που πολλές φορές σε ωθεί να πάρεις καθοριστικές αποφάσεις, σωστές ή λανθασμένες, δε φτάνει παρά να το μάθεις εξερευνώντας τη ζωή.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι-Annabel Monaghan

Η ζωή της Σαμ είναι υπό έλεγχο. Έχει τον τέλειο αρραβωνιαστικό, δουλειά στο Μανχάταν κι έναν γάμο που πλησιάζει. Όλα θα έπρεπε να πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Κι όμως, όταν εμφανίζεται ο άνδρας που της ράγισε την καρδιά στα 17 της, η τριαντάχρονη αρραβωνιασμένη γυναίκα πανικοβάλλεται. Η συνάντησή τους στην παραλία φέρνει μνήμες, ξαναζωντανεύει αισθήσεις και η χημεία μεταξύ τους είναι προφανής. Η Σαμ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Και γρήγορα.  

Ένα άκρως καλοκαιρινό ανάγνωσμα που έχει χαρακτηριστεί ως "Το τέλειο καλοκαιρινό ρομάντζο. Το απόλυτο βιβλίο παραλίας". Δεν έχεις παρά να το διαβάσεις για να μάθεις το λόγο του χαρακτηρισμού. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Όσα αφήσαμε πίσω μας-Lucy Score

Νευρώδης σκοτεινός εκδικητικός. Ο Λούσιαν Ρόλινς είναι ένας άντρας που αγωνίζεται να σβήσει τα σημάδια του κακοποιητικού πατέρα του, ενώ προσπαθεί νύχτα μέρα να χτίσει την αυτοκρατορία του. Η μόνη του αδυναμία είναι μια εριστική βιβλιοθηκάριος, η Σλόαν. Με τη Σλόαν τον δένουν ένα σκοτεινό μυστικό από το παρελθόν και μια εκρηκτική αμοιβαία αντιπάθεια στο παρόν. Όταν, όμως, οι συγκρούσεις τους εξελίσσονται σε ερωτικό παιχνίδι, ο έρωτας μεταξύ τους φουντώνει και είναι πλέον ανεξέλεγκτος. Πώς η ιστορία τους εξελίσσεται σε αδιέξοδο και πώς θα προσπαθήσει ο Λούσιαν να σώσει την κατάσταση;

Το τρίτο βιβλίο της σειράς της πολυαγαπημένης Lucy Score κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα σύγχρονο ρομαντικό μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να βρουν την αγάπη παρά τις δυσκολίες και τα τραύματα του παρελθόντος.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ό, τι αφήσαμε μισό-Rebecca Yarros

Δύο εχθροί. Ένα μισοτελειωμένο χειρόγραφο. Ένας μεγάλος έρωτας. Η 28χρονη Τζόρτζια Στάντον κάνει μία νέα αρχή έπειτα από ένα σκληρό διαζύγιο που της κόστισε σχεδόν τα πάντα. Επιστρέφοντας όμως στο Κολοράντο, όλα στη ζωή της θα αλλάξουν. Εκεί γνωρίζει τον Νόα Χάρισον, το παιδί-θαύμα της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας που έχει αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το ημιτελές βιβλίο της διάσημης προγιαγιάς της Τζόρτζια. Η χημεία ανάμεσα στην Τζόρτζια και τον Νόα είναι αδιαμφισβήτητη. Με τον καιρό, η Τζόρτζια επιβεβαιώνει ότι τα πράγματα στον έρωτα δεν πάνε ποτέ καλά. Θα πρέπει να κρατήσει τον Νόα σε απόσταση όχι μόνο από την ίδια, αλλά και από το χειρόγραφο της προγιαγιάς της.

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Ψυχογιός που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που επιστρέφει στην πατρίδα της και συναντά ξανά τον πρώτο της έρωτα. Καθώς προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές του παρελθόντος, ανακαλύπτουν ότι η αγάπη τους μπορεί να είναι πιο δυνατή από ό, τι είχαν φανταστεί.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ραντεβού στη λίμνη-Carley Fortune

Χρειάστηκαν μόλις 24 ώρες για να συνδεθούν αλλά μια ολόκληρη δεκαετία για να ξανασυναντηθούν. Η Φερν Μπρούκμπανκς έχει σπαταλήσει πολύ μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής της να σκέφτεται τον Γουίλ Μπάξτερ. Ήταν είκοσι δύο όταν συνάντησε τυχαία εκείνον τον τρομερά γοητευτικό, ιδεαλιστή καλλιτέχνη και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε μια αξέχαστη ολοήμερη περιπέτεια στο Τορόντο. Δεν ήταν στην ίδια φάση, αλλά αναμφίβολα υπήρξε δέσιμο μεταξύ τους και συμφώνησαν να συναντηθούν έναν χρόνο αργότερα. Η Φερν πήγε στο ραντεβού τους στη λίμνη. Ο Γουίλ, όμως, όχι.

Στα τριάντα δύο της, η ζωή της Φερν δεν είναι καθόλου όπως τη φαντάστηκε κάποτε. Χρειάζεται μια σανίδα σωτηρίας. Προς έκπληξή της, έρχεται με τη μορφή του Γουίλ με μια πρόταση για βοήθεια. Αυτός κάτι κρύβει κι αυτή δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να μάθει τι είναι αυτό. Όμως πριν από δέκα χρόνια ο Γουίλ έσωσε τη Φερν. Τώρα η Φερν μπορεί να κάνει το ίδιο για αυτόν;

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα των εκδόσεων Ψυχογιός, που ακολουθεί δύο πρώην εραστές που ξανασυναντιούνται σε μια λίμνη, όπου αναζωπυρώνουν τα παλιά τους συναισθήματα και ανακαλύπτουν την αληθινή δύναμη της αγάπης.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Οι έρωτες του καλοκαιριού ζωντανεύουν μέσα από τις διηγήσεις των βιβλίων των εκδόσεων Ψυχογιός και σε ταξιδεύουν σε μέρη, εποχές σε άκρως θερινό κλίμα. Ανθρώπινες σχέσεις και διαφορετικοί χαρακτήρες ξεδιπλώνονται μέσα από τις σελίδες. Με ποιους ταυτίζεσαι; Με ποιους διαφωνείς; Ποιους συμπονάς και ποιους θαυμάζεις; Οι καλοκαιρινές σου αναγνώσεις έχουν την υπογραφή των εκδόσεων Ψυχογιός κι αυτό σημαίνει πως δε θα σταματήσεις να διαβάζεις.

Ανακάλυψε όλα τα βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.