- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Podcast Storyteller με την Επιστήμη Μπινάζη | Ο Μιχάλης Κατσιμίτσης και «Ο Πόλεμος ενάντια στη Δύση»
Μια συζήτηση με τον μεταφραστή του βιβλίου του Douglas Murray
Είναι ο Καραγάτσης σεξιστής; Μόνο αυτή η ερώτηση δεν τέθηκε γιατί το επεισόδιο γράφτηκε μια εβδομάδα πριν το debate στα social media. Αλλά το βιβλίο «Ο Πόλεμος ενάντια στη Δύση» του Douglas Murray έγινε η αφορμή να συζητήσουμε με τον μεταφραστή του Μιχάλη Κατσιμίτση για πολλά ενδιαφέροντα θέματα: Αν ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας ήταν ρατσιστές και μισογύνηδες, αν στην αρχή του woke κινήματος οι φοιτητές στην Αμερική, γκρεμίζοντας τα αγάλματα των πρώτων προέδρων των ΗΠΑ, έχτιζαν ένα νέο κόσμο, αν είναι κακό δίπλα σε ορθόδοξες εκκλησίες να χτίζονται τζαμιά, αν τρομάζουν οι ολοένα και περισσότερες μουσουλμανικές μαντήλες.
Ο συγγραφέας αναρωτιέται: Αν η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια ιστορία δουλείας, κατάκτησης, προκατάληψης, γενοκτονίας και εκμετάλλευσης, γιατί κατηγορούνται για αυτά μόνο τα δυτικά έθνη;
Μιχάλης Κατσιμίτσης - βιογραφικό
Ο Μιχάλης Κατσιμίτσης σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του (τίτλος: Η αισθητική αποτύπωση της ηθικής στο έργο του Jean-Paul Sartre, βαθμός Άριστα). Έχει λάβει δύο υποτροφίες, του The Ryoichi Sasakawa YoungLeaders Fellowship Fund (παρέχεται σε άτομα με οργανωτικές/ηγετικές ικανότητες) και του Ιδρύματος Παναγιώτη & Έφης Μιχελή (για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας στη Γαλλία). Έχει διδάξει ως λέκτωρ ΠΔ/407 στον Τομέα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ «Νεότερη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία» και «Συστηματική Φιλοσοφία και Εισαγωγή στη Νεότερη Φιλοσοφία» (2004-2005). Επίσης δίδαξε στο πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνος, η Πολιτεία και ο Πολίτης» του ΕΚΠΑ (2012-2015), αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει νεότερη φιλοσοφία και ηγεσία στο ΔΠΜΣ «Φιλοσοφία και διοίκηση». Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και έχει αρθρογραφήσει πάνω σε θέματα αμιγώς φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευσης, πολιτισμού και ηγεσίας. Είναι επιμελητής, μεταφραστής βιβλίων. Ως συγγραφέας, το τελευταίο βιβλίο που έχει γράψει είναι το Στο μυαλό των φιλοσόφων, η τέχνη της δημιουργικής σκέψης, εκδ. Πληθώρα.