- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
«Ελληνική Ζαχαροπλαστική», ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με ελληνικές γλυκές συνταγές
Στις 5 Δεκεμβρίου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με γλυκές γεύσεις και live μουσική
![Ηλιάνα Κωνσταντακάτου. Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.](/images/120x120/3/jpg/files/2022-11-21/iliana-konstantakatou.jpg)
![Ο Στέλιος Παρλιάρος. Ο Στέλιος Παρλιάρος.](/images/1074x600/1/jpg/files/2023-05-10/stelios-parliaros.jpg)
«Ελληνική Ζαχαροπλαστική», το νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου από τις εκδόσεις Πεδίο θα παρουσιαστεί στις 5 Δεκεβρίου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Νέες δημιουργίες, νέα βιβλία, νέο συλλεκτικό περιοδικό με την ATHENS VOICE. Πετυχαίνουμε τον Στέλιο Παρλιάρο στην πιο δημιουργική του φάση, όπως μοιράζεται και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ATHENS VOICE. Αυτή του τη δήλωση επιβεβαιώνει και η κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Ελληνική Ζαχαροπλαστική», από τις εκδόσεις Πεδίο.
«Ελληνική Ζαχαροπλαστική»,το νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου
Ο Στέλιος Παρλιάρος, έχοντας διανύσει μια πορεία ως ζαχαροπλάστης για περισσότερα από 40 χρόνια, επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, καταθέτοντας προσωπικές μαρτυρίες και αναμνήσεις, μέσα από 56 συνταγές ελληνικών γλυκών, που όλοι έχουμε αγαπήσει -κάποιες κλασικές, κάποιες πιο δημιουργικές. Επιμένοντας στα υπέροχα υλικά της ελληνικής γης που εγγυώνται την επιτυχία, ο ζαχαροπλάστης της καρδιάς μας, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε (και να πετυχαίνουμε) αμυγδαλόπιτα με σουμάδα, τσουρέκι, βασιλόπιτα πολίτικη (τιμώντας και την καταγωγή του), γιαουρτογλυκό με ζελέ από ροδάκινα, κρητικό cheesecake, τούρτα σοκολάτας με μαστίχα και πολλές άλλες νόστιμες λιχουδιές.
![Ελληνική Ζαχαροπλαστική, το νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου Ελληνική Ζαχαροπλαστική, νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου](/images/w734/jpg/files/2023-12-05/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF.jpg)
«Ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να γράψω ένα βιβλίο για την ελληνική ζαχαροπλαστική. Ένα βιβλίο που θα περιλάμβανε αγαπημένες συνταγές γλυκών που απολαύσαμε όλοι ως παιδιά, μαζί με την ιστορία τους. Ποιος εμπνεύστηκε το μελομακάρονο; Τι επιρροές έχουν οι εργολάβοι; Ποιος κρύβεται πίσω από την καριόκα; Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια συντονισμένη καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών που αποτελούν το σύνολο της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, με αποτέλεσμα να είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο το να καταφέρει κανείς να γνωρίζει με σιγουριά από πού… κρατά η σκούφια κάθε γλυκού», εξηγεί ο Στέλιος Παρλιάρος γιατί έγραψε το εν λόγω βιβλίο. «Η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα είχε αυθεντικότητα και ψυχή. Μπορεί να έλειπαν βασικά υλικά, όπως το βούτυρο, όμως η ελληνική γη πάντα είχε να προσφέρει τα δικά της "δώρα". Ελαιόλαδο, φρούτα, ξηροί καρποί, μέλι πρωταγωνιστούσαν σε γλυκά φτιαγμένα με μεράκι και διάθεση προσφοράς», προσθέτει. Το βιβλίο «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» εκτός από τα ελληνικά, κυκλοφορεί στα αγγλικά και γαλλικά.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου, «Ελληνική Ζαχαροπλαστική», με γλυκές δημιουργίες
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ο Στέλιος Παρλιάρος μας προσκαλεί με πολλή χαρά στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη για μια Χριστουγεννιάτικη βραδιά με γλυκές γεύσεις και live μουσική εμπνευσμένη από το νέο του βιβλίου. Εκεί, θα συζητήσουμε, θα διασκεδάσουμε και φυσικά θα δοκιμάσουμε- δε γινόταν διαφορετικά μια και μιλάμε για τον καλύτερο chef pâtissier της Ελλάδος. Τη μουσική θα επιμεληθεί ο Θοδωρής Οικονόμου και τις on-site δημιουργίες, η ομάδα του Στέλιου Παρλιάρου. Χορηγός του event είναι η deals.
![Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου, Ελληνική Ζαχαροπλαστική Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου, Ελληνική Ζαχαροπλαστική](/images/w734/jpg/files/2023-12-05/prosklisi_steliosparliaros.jpg)
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 6:30 μμ,
Contemporary Art Zoumboulakis Galleries, Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 20, Κολωνάκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γράφοντας για αυτά που έχουν σημασία, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο
Μιλήσαμε με αφορμή το νέο της βιβλίο «Η φωνή στα χέρια της» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ίκαρος
Βιβλία για ένα μακρύ, καυτό και διαβαστερό καλοκαίρι!
Τι τη συγκινεί, τι τη θυμώνει, τι νοσταλγεί στην καθημερινή της ζωή και τι της λείπει από το παρελθόν; Μιλήσαμε μαζί της με αφορμή το πρώτο της βιβλίο με ποιήματα
Πώς η επιμονή, η αφοσίωση στη δημιουργική σου φωνή και μια σειρά από ευφάνταστα σωματικά τελετουργικά μπορούν να δώσουν φτερά στην καλλιτεχνική δημιουργία
Διαβάστε δύο ποιήματα από τη νέα συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Η ψυχαναλύτρια Galit Atlas φωτίζει τη σκοτεινή επικράτεια του ασυνείδητου, αυτή που μας στοιχειώνει εν αγνοία μας
Τα λημέρια των συγγραφέων - πεζογράφων, ποιητών, δοκιμιογράφων. Γιατί γράφουν εκεί που γράφουν; Τι φετίχ έχουν; Πώς εμπνέονται σ’ αυτόν τον χώρο;
Tι μας ενδιαφέρει η πεισιθάνατη αναζήτηση ενός μετανάστη Ιρανού που μέσα σε όλα τα άλλα είναι και ορφανός από μητέρα, ενώ ο πατέρας του δουλεύει σε εκτροφείο ορνίθων;
Μια συζήτηση για το βιβλίο της «Πρόσωπα του μύθου, του θρύλου, της μουσικής» και το πώς οι μύθοι και οι θρύλοι εικονογραφούν ένα είδος πρωτόγονης ψυχολογίας
«Η ζωή με το δικό σου φως» του Abdellah Taïa είναι μια γοητευτική καταβύθιση σ’ έναν κόσμο άγνωστο, σκληρό και ανθρώπινο, όπου οι κατηγοριοποιήσεις και οι κανόνες της Δύσης δεν χωρούν
Μια συζήτηση με τους συγγραφείς για τον ρόλο του επιχειρείν στη δημοκρατία
Ο υδράργυρος ανεβαίνει και τα συναισθήματα στις σελίδες κορυφώνονται
Τα βιβλία που θα προσθέσουμε στις καλοκαιρινές μας αναγνώσεις
Σπουδή εφηβικής αφύπνισης, παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία του 20ού αιώνα
«Το τρίτο στεφάνι», οι περιπέτειες του λογοτέχνη με τον νόμο στην Αυστραλία και η οριστική επιστροφή του στην Ελλάδα καταγράφονται στο βιβλίο «Το Τέρας και ο Κολοσσός»
Βιβλία για ένα μακρύ, καυτό και διαβαστερό καλοκαίρι!
Βιβλία για ένα μακρύ, καυτό και διαβαστερό καλοκαίρι!
Διαβάζουμε δοκίμια, βιογραφίες, μαρτυρίες, επιστημονικά και βιβλία προσωπικής ανάπτυξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.