- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το καινούριο βιβλίο της Margaret Atwood που δε θα διαβάσουμε ποτέ
Θα μπει σε «χρονοκάψουλα» για να δημοσιευτεί το 2114
Αυτή τη στιγμή κάπου έξω από το Όσλο της Νορβηγίας μεγαλώνει ένα δάσος που φυτεύτηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Σε περίπου έναν αιώνα από τώρα θα μετατραπει σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανθολογία διηγημάτων και μυθιστορημάτων από σύγχρονούς μας συγγραφείς, αλλά και από άλλους που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα.
Το πρότζεκτ future library είναι μία ιδέα της σκοτσέζας καλλιτέχνιδος Katie Paterson. Κάθε χρόνο και για τα επόμενα εκατό χρόνια ένας συγγραφέας θα γράφει ένα βιβλίο που δεν θα τυπώνεται ούτε θα δημοσιεύεται πουθενά. Όλα τα κείμενα των συγγραφέων θα φυλάσσονται με πλήρη μυστικότητα σε μία ειδική «χρονοκάψουλα» στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Όσλο, η οποία δεν θα ανοιχτεί πριν το 2114.
Η βραβευμένη συγγραφέας Margaret Atwood είναι η πρώτη που συμμετείχε στο πρότζεκτ και σε συνέντευξή της στον Guardian δηλώνει ενθουσιασμένη. «Νομίζω ότι η ιδέα αυτή μας μεταφέρει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν θάβαμε τα παιχνίδια μας στην αυλή με την ελπίδα ότι κάποια μέρα κάποιος θα τα βρει». Επίσης, η συγγραφέας δήλωσε ότι δεν την απασχολεί ιδιαίτερα που το βιβλίο της θα έχει ως μοναδικό αναγνώστη την ίδια-τουλάχιστον για τα επόμενα εκατό χρόνια-. «Τι ευτυχία για ένα συγγραφέα να γράψει κάτι και να μην είναι αναγκασμένος να διαβάσει τις κριτικές μετά».
Η Margaret Atwood μαζί με την Katie Paterson στο δάσος όπου φυτεύτηκαν τα δέντρα του future library project
Η ίδια η Paterson παραδέχεται ότι για ένα συγγραφέα αποτελεί πρόκληση να γράψει ένα κείμενο, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το ποιος θα το διαβάσει. Και από τη μεριά της κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι το πρότζεκτ θα συνεχιστεί και μετά το θάνατό της αλλά όπως αναφέρει: «Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν μπορούν να απαντηθούν. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε εκατό χρόνια από τώρα. Αν το δάσος πιάσει φωτιά; Η Νορβηγία θα υπάρχει ακόμα ως κράτος; Ακόμα και αν θα υπάρχει ακόμα το ανθρώπινο είδος».