Βιβλιο

5 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Φυλάτος

Μυθιστορήματα, νουβέλες, ταξιδιωτικά και μαγειρικά βιβλία προστίθενται στη βιβλιοθήκη μας

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Φυλάτος

Οι εκδόσεις Φυλάτος παρουσιάζουν τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων που θα μας κρατήσουν συντροφιά.

Το χωριό των ανθρώπων, Νίνο Ξυπολιτάς
«Το χωριό των ανθρώπων» έρχεται να αποδείξει πως η πίστη και η επιμονή μας ως προς τα όνειρα και τα θέλω μας είναι ικανές να οδηγήσουν τελικά στην υλοποίηση και στην εκπλήρωσή τους. Πώς μπορούμε όμως αυτό να το καταφέρουμε στην πράξη; Αρκεί να θέτουμε στόχους ή απλώς να επιδιώκουμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.
Για κάτι αντίστοιχο μοχθεί και ο ήρωας της ιστορίας μας, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα χωριό το οποίο θα στεγάζει όλους τους ανθρώπους που βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Θα μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρό του; Θα δείξει την ανάλογη πίστη και επιμονή στις δυσκολίες που θα συναντήσει στον δρόμο του; Θα καταφέρει τελικά να πραγματοποιήσει το χωριό των ανθρώπων;
Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στα πλαίσια του βιβλίου, ενώ παράλληλα θα προβληματιστούμε και θα αναρωτηθούμε όλοι οι αναγνώστες για το κατά πόσο τελικά στη ζωή λειτουργούμε και πράττουμε με βάση τις πραγματικές επιθυμίες μας.


200 κρυμμένοι θησαυροί και κορυφαίοι προορισμοί, Αριστείδης Λάμπρου
Σύμφωνα με τον Διεθνή Τουριστικό Όμιλο «Travelers Century Club», τα πολύ απομακρυσμένα νησιά ή οι περιοχές που βρίσκονται υπό ειδικό καθεστώς αυτονομίας θεωρούνται ως ανεξάρτητες χώρες, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο των χωρών στον πλανήτη μας στις 240 (όπως Πουέρτο Ρίκο, Γροιλανδία, Ρεϋνιόν, Μακάο, Γκουάμ κλπ.)
Αλλά και τα μέρη που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό μαζί με τα παραρτήματα είναι 240 (200+12+18+10), ώστε να προκύπτει από κάθε πλευρά ο μαγικός αριθμός του περιηγητή -ταξιδιώτη.
Ταξιδεύοντας ανακαλύπτουμε τον Φιλέα Φογκ, που κρύβεται μέσα μας… Ο συγγραφέας μάς περιγράφει την περιπλάνηση του δικού του Φιλέα Φογκ.


Ο Γύρος του Κόσμου σε 60 Ταξίδια, Αριστείδης Λάμπρου
Μέχρι σήμερα 175 ταξίδια μικρά και μεγάλα, 2172 ημέρες , 1042 πτήσεις και αμέτρητα χιλιόμετρα μας έφεραν σε 195 χώρες της γης και μας γέμισαν με μοναδικές εικόνες, από όλες σχεδόν τις γνωστές και άγνωστες γωνιές του πλανήτη. Ψήγματα από αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στους επίδοξους ταξιδιώτες, που θέλουν να γευτούν εμπειρίες, που πραγματικά αλλάζουν ολόκληρο το νόημα της ζωής. Λένε ότι ακόμη και το μεγαλύτερο ταξίδι αρχίζει πάντα με ένα πρώτο βήμα. Αυτό όμως δεν είναι η απόλυτη αλήθεια γιατί το οποιοδήποτε ταξίδι αρχίζει πάντα από το μυαλό και την καρδιά του μελλοντικού ταξιδιώτη, καθώς η λαχτάρα και το όνειρο γι’ αυτό που πρόκειται να κάνει, είναι το θεμέλιο του αληθινού ταξιδιού. Με γνώμονα λοιπόν το ότι «η ζωή είναι ένα ταξίδι» αλλά και ότι «το ταξίδι είναι ένα εργαλείο για την ειρήνη, τη γνώση και τον πολιτισμό», τα βήματά μας μας έφεραν σε τόπους μακρινούς και εδραίωσαν την πεποίθησή μας ότι οτιδήποτε και αν έχει δει ή ακούσει ο επίδοξος ταξιδιώτης, δεν υποκαθιστά το ίδιο το ταξίδι, τη συγκίνηση της άμεσης επαφής με το μεγαλείο της φύσης, με πρωτόγονες ακόμη φυλές ή με την τελειότητα μεγαλόπρεπων μνημείων. Και είναι γεγονός ότι το ταξίδι φέρνει τους ανθρώπους τόσο κοντά ώστε η λεπτή γραμμή που χωρίζει τον κάθε ταξιδιώτη από τον υπόλοιπο κόσμο παύει ουσιαστικά να υπάρχει.


Το βρόμικο αλλιώς, Κωνσταντίνος Δήμουλας
Από τον θεσσαλονικιώτικο γύρο, στο fish and chips sandwich της Αγγλίας, και από το Λίβανο και τα φαλάφελ του, μέχρι τα χοτ ντογκς της Νέας Υόρκης. Ένα γευστικό ταξίδι στα «βρόμικα» αυτού του κόσμου… αλλιώς.
Όλες οι γεύσεις που αγάπησες, τώρα πια και στη βίγκαν – νηστίσιμη εκδοχή τους! Μια συλλογή από ευφάνταστες συνταγές που καταρρίπτουν τον μύθο ότι ένας χορτοφάγος τρώει μόνο μαρούλια και αποδεικνύουν ότι ακόμα και με τα πιο απροσδόκητα υλικά μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχα, λαχταριστά πιάτα που θα ζήλευε ο καθένας!
Πέρα από αυτό όμως μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, θα αντιληφθείς έξυπνους και πάνω από όλα νόστιμους τρόπους να εντάξεις στην καθημερινότητά σου ακόμα περισσότερες φυτικές τροφές! Τόλμησέ το και δε θα χάσεις!


Cooking at Home, Κώστας Κωβαίος
Συνταγές μαγειρικής υπάρχουν παντού. Στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, σε έντυπα, περιοδικά. Κυριολεκτικά παντού.
Πόσες όμως από αυτές τις συνταγές είναι πρότυπες, δοκιμασμένες σε επαγγελματικό και οικιακό επίπεδο και επώνυμες;
Στόχος του βιβλίου, είναι να μάθουμε να μαγειρεύουμε σωστά και μέσα από τις διάφορες συμβουλές να διευρύνουμε τους μαγειρικούς ορίζοντές μας.
Να μη φοβηθούμε να πειραματιστούμε, να δοκιμάσουμε νέα υλικά και συνδυασμούς.
Άλλωστε πολλές μεγάλες συνταγές, προέκυψαν από λάθη ή στιγμιαίες εμπνεύσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ζουν οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στις χώρες του Μαγκρέμπ
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Abdellah Taïa. Πώς ζουν οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στις χώρες του Μαγκρέμπ

«Η ζωή με το δικό σου φως» του Abdellah Taïa είναι μια γοητευτική καταβύθιση σ’ έναν κόσμο άγνωστο, σκληρό και ανθρώπινο, όπου οι κατηγοριοποιήσεις και οι κανόνες της Δύσης δεν χωρούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.