- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Νοτιοαφρικάνος Damon Galgut κέρδισε το φετινό βραβείο λογοτεχνίας Booker 2021. Θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά με τίτλο «Η υπόσχεση» από τις εκδόσεις Διόπτρα
Ο Νοτιοαφρικάνος συγγραφέας Damon Galgut είναι ο νικητής του Βραβείου Booker 2021 για το βιβλίο του «The Promise».
Ο Galgut είχε βρεθεί 2 φορές στο παρελθόν στη βραχεία λίστα για το βραβείο, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ το σημαντικό αυτό λογοτεχνικό έπαθλο και γίνεται έτσι ο τρίτος Νοτιοαφρικανός που λαμβάνει αυτή την τιμή μετά τους JM Coetzee και Nadine Gordimer.
Επισημαίνεται ότι το πολυσυζητημένο βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά την άνοιξη του 2022 από τις εκδόσεις Διόπτρα, με τίτλο «Η υπόσχεση», σε μετάφραση της Κλαίρης Παπαμιχαήλ.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Galgut είπε «Αυτή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τους συγγραφείς από την Αφρική. Θα ήθελα να το δεχτώ αυτό εξ ονόματος όλων των ιστοριών που ειπώθηκαν και δεν ειπώθηκαν, οι συγγραφείς που άκουσαν και δεν ακούστηκαν από την αξιοσημείωτη ήπειρο από την οποία κατάγομαι». Σημειώνεται ότι νωρίτερα φέτος το Νόμπελ Λογοτεχνίας έλαβε ο επίσης Αφρικανός από την Τανζανία Αμπντουλραζάκ Γκούρνα.
Ο Damon Galgut γεννήθηκε στην Πρετόρια το 1963. Έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα, A Sinless Season, σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Άλλα έργα του: Small Circle of Beings, The Beautiful Screaming of Pigs και The Quarry. Το «The Promise» πραγματεύεται την ιστορία μία οικογένειας λευκών στη Νότια Αφρική μέσα στις δεκαετίες, από το Απαρτχάιντ μέχρι την προεδρία του Jacob Zuma.
Λίγα λόγια για το Βραβείο Booker
Το υψηλού κύρους βρετανικό λογοτεχνικό βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από αμοιβή 50.000 λιρών, είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε συγγραφέα γράφει στην αγγλική γλώσσα. «Καθώς αποφασίζαμε για τις υποψηφιότητες δεν λάβαμε υπόψιν μόνο το τι λένε οι συγγραφείς αλλά και πως το λένε, για τον λόγο αυτό οι εθνικότητες δεν μετράνε πραγματικά», σχολιάζει ο Τσιγκόζιε Ομπιόμα που συμμετείχε για 6η χρονιά στην κριτική επιτροπή αφότου ο ίδιος βρέθηκε δύο φορές στη βραχεία λίστα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ