Βιβλιο

Ένας ακόμα καλός λόγος για να πάμε στην Τήνο

4ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ 

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73313-147574.jpg

Η Τήνος της Παναγίας, των μοναδικών χωρίων, των περιστεριώνων, των μαρμαροτεχνίτων, των καλλιτεχνών, εμπνέει και τη λογοτεχνία. Τα μυστικά γνωστών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων συνδυασμένα με διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων προτείνει από το 2010 το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, μια πολυεθνική λογοτεχνική γιορτή που διοργανώνει η Κοινωνία των (δε)κάτων και ο Ντίνος Σιώτης. Στόχος να γίνει η Τίνος προορισμός λογοτεχνικού και πνευματικού τουρισμού. Έτσι, το τριήμερο 24-26/7 όσοι αγαπούν τη λογοτεχνία θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις ομορφιές του νησιού, αρχαίες, ενετικές και σύγχρονες, φυσικές, καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, αλλά και να συναντήσουν 19 πεζογράφους και ποιητές από τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Μεξικό, το Ισραήλ, τη Δανία, την Κροατία, την Αλβανία, το Κουρδιστάν, την Κύπρο και την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις, αναγνώσεις, απαγγελίες, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Αυτά σε συνδυασμό με στοιχεία τοπικού χαρακτήρα, όπως μουσική και χορευτικό συγκρότημα της Τήνου.

Οι 19 συμμετέχοντες είναι οι: Mindy Zhang / Κίνα, Enrique Servin Herrera / Μεξικό, Ardipa Jatru / Αλβανία, Maja Klaric / Κροατία, Hiwa Panahi / Ιρανικό Κουρδιστάν, Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου / Κύπρος, Natasa Svikart Zumer / Σλοβενία, Jeffrey Siger / ΗΠΑ, Nicolaj Stockholm / Δανία και οι Μηνάς Βιντιάδης, Λώρη Κέζα, Έλσα Κορνέτη, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Γιώργος Μπλάνας, Ξενοφών Μπρουντζάκης, Χρήστος Οικονόμου, Γιώργος Ρούβαλης, Κλαίτη Σωτηριάδου, Στρατής Χαβιαράς. Οι μεταφράσεις των κειμένων θα είναι διαθέσιμες στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Το 4ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου θα λάβει χώρα το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου 2014 στη Χώρα (Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού), τα Δυο Χωριά και τον Πύργο αντίστοιχα.

n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ζουν οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στις χώρες του Μαγκρέμπ
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Abdellah Taïa. Πώς ζουν οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στις χώρες του Μαγκρέμπ

«Η ζωή με το δικό σου φως» του Abdellah Taïa είναι μια γοητευτική καταβύθιση σ’ έναν κόσμο άγνωστο, σκληρό και ανθρώπινο, όπου οι κατηγοριοποιήσεις και οι κανόνες της Δύσης δεν χωρούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.