Βιβλιο

Civil war

O Σκοτσέζος Mark Millar «δεν γουστάρει τους υπερήρωες»

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 307
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kapaki.jpg

O Σκοτσέζος Mark Millar «δεν γουστάρει τους υπερήρωες». Αφού αντέστρεψε τη μυθολογία τους με την ιστορία του Kick-Ass, στον Εμφύλιο Πόλεμο τους υποχρεώνει μέσω της αμερικάνικης κυβέρνησης να αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα, αφού οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κίνδυνο εκ των έσω. Φυσικά, το υπερηρωικό δυναμικό της Marvel που πρωταγωνιστεί στη σειρά αυτή δεν το δέχεται έτσι εύκολα. Και ξεκινά μια μάχη μέχρις εσχάτων που συνταράσσει τους θεμέλιους λίθους στους οποίους βασιζόταν η κόμικ ειρήνη, αφού κλασικές συμμαχίες ανατρέπονται. Η πολιτική αλληγορία είναι σαφής σχετικά με τη σύγχρονη κοινωνική ειρήνη, η κριτική στον αμερικάνικο πατριωτισμό πανταχού παρούσα, αλλά όπως λέει κι ο σεναριογράφος «την πολιτική αλληγορία τη βρίσκει εκείνος που είναι πολιτικά ενήμερος, οι πιτσιρικάδες απλά θα απολαύσουν μια τιτάνια υπερηρωική μάχη».                        
Civil war των Μark Millar - Steve McNiven, εκδ. Anubis

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Kostya Tsolakis
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Κόστια Τσολάκης

Greekling, όπως Γραικύλος, εκ του Graeculus: φράση υποτιμητική που χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους για συμπολίτες τους που ήθελαν να το παίζουν Έλληνες. Κατά (μειωτική) επέκταση: ο υποταγμένος Έλληνας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.