Βιβλιο

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου

Και ανοιχτή συζήτηση με την συγγραφέα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70028-141204.jpg

Οι εκδόσεις ATHENS VOICE σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου, «Η ενδεκάτη ώρα», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

- Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο και αντιπρόεδρος της Δράσης

- Αρίστος Δοξιάδης, έταιρος στο Openfund, οικονομολόγος και συγγραφέας

- και η συγγραφέας του βιβλίου Σώτη Τριανταφύλλου.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου στο περίπτερο της ATHENS VOICE.

Σε αυτόν τον δεύτερο τόμο, που ακολουθεί τη «Φοβερή τροπή των πραγμάτων» (2012), η Σώτη Τριανταφύλλου, πάντα καίρια, διορατική και διεισδυτική, ανατέμνει την ελληνική κοινωνία και την πολιτική αναλύοντας τα αίτια της κρίσης. Τι μας συνέβη; Τι θα μπορούσε να μας συμβεί; Τι πρέπει να κάνουμε; Εδώ λοιπόν υπάρχουν σκέψεις, επισημάνσεις και προτάσεις· κυρίως υπάρχουν όσα δεν ειπώθηκαν για πολύ-πολύ καιρό κι όσα αποτελούν ακόμα ταμπού των ιδεολογιών.

«Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν μοιραζόμαστε την ίδια αρνητικότητα και ζοφερή αντίληψη του κόσμου, ούτε διαθέτουμε όλοι ανεπαρκές ψυχικό σθένος. Πολλοί από μας ξυπνάμε γεμάτοι ελπίδα για την καινούργια μέρα· αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα· γελάμε πολύ – η γενικευμένη ανοησία, η κακεντρέχεια, η επιθετικότητα ούτε μας αφορούν, ούτε μας αγγίζουν. Από την άλλη πλευρά, όσοι βυθίζονται στην απελπισία, στην εμπάθεια και στις πατροπαράδοτες ιδεολογίες μισαλλοδοξίας βλάπτουν τον ίδιο τους τον εαυτό, όχι τους στόχους που θέλουν να πλήξουν. Χρειάζεται οδικός χάρτης για να ζήσει κανείς μακριά από τη δυσαρέσκεια και τα συναισθήματα του ανικανοποίητου. Είναι ανάγκη να μάθουμε να ελαχιστοποιούμε την ανησυχία, να μη θλιβόμαστε για το παρελθόν, να επικεντρωνόμαστε στα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε αδιαφορώντας για όσα βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό μας».

n

*Για να το παραγγείλεις στείλε email με τα στοιχεία σου (Όνομα, διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας) στο acc@athensvoice.gr ή fax στο 210 3632317 και θα λάβεις το βιβλίο χωρίς ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την Ελλάδα! 


Info: 12/06, 20:30

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης- Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Ιλίσια, 210 9242111,  είσοδος ελεύθερη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.