Βιβλιο

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου

«Η γυναίκα του Θεού» διά στόματος Ζυράννας Ζατέλη και Βασιλικής Τρουφάκου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69469-140034.jpg

Το καινούργιο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου τιτλοφορείται «Η γυναίκα του Θεού», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη και όπως - ίσως - μπορεί να υποψιαστεί κανείς από τον τίτλο του, πραγματεύεται ζητήματα φιλοσοφικά και υπαρξιακά. Η ηρωίδα του τίτλου δοκιμάζει την υπομονή του άντρα της - Εκείνου - με δύσκολες, στριφνές ερωτήσεις. Τι θα συμβεί όμως όταν Εκείνος θα της αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου;

image

Πρόκειται λοιπόν για μια ανορθόδοξη ερωτική ιστορία που πραγματεύεται ζητήματα όπως το νόημα της ζωής, η αναζήτηση της αλήθειας, η σημασία της αγάπης και της ελευθερίας. Όλα αυτά από την πένα της πολυβραβευμένης πεζογράφου που μας συστήθηκε στα γράμματα πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια με τη συλλογή διηγημάτων «Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη» που επανεκδίδεται φέτος από τον Καστανιώτη.

Το νέο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 21:00, στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου - ιδανικό περιβάλλον ίσως για «ένα κορίτσι που μεγαλώνει πετώντας ξυστά πάνω απ’ τα δέντρα, συναντώντας τ’ Αγρίμια στο Δάσος». Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Αθανάσιος Αλεξανδρίδης και ο επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τον ρόλο της Γυναίκας του Θεού θα ερμηνεύσουν η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη και η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου.


Info 11/6, 21:00, Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12). Είσοδος ελεύθερη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.