Βιβλιο

Ομπάμα: Το βιβλίο του πούλησε 1,7 εκατ. αντίτυπα σε μία εβδομάδα

Πόσα αντίτυπα αγοράστηκαν την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εξώφυλλο του βιβλίου του Μπαράκ Ομπάμα
Το εξώφυλλο του βιβλίου του Μπαράκ Ομπάμα © Instagram / barackobama

Μπαράκ Ομπάμα: Οι πωλήσεις που έκανε η αυτοβιογραφία του «Γη της Επαγγελίας» την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα η αυτοβιογραφία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τίτλο «Γη της Επαγγελίας», πούλησε πάνω από 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα στην Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με το ABC NEWS, οι πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας αντιστοιχούν περίπου με τις πωλήσεις βιβλίων των δύο άμεσων προκατόχων του αθροιστικά, για την ίδια περίοδο. Μάλιστα, στις πωλήσεις συμπεριλαμβάνονται και τα ψηφιακά βιβλία, όσο και τα ηχητικά. Συγκεκριμένα, η αυτοβιογραφία «Σημεία Απόφασης» του Τζορτζ Γουόκερ Μπους πούλησε 775.000 αντίτυπα κατά την πρώτη εβδομάδα, ενώ το «Η ζωή μου», του Μπιλ Κλίντον, 1 εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε οκτώ ημέρες. Συνολικά, οι πωλήσεις των αυτοβιογραφιών των συγκεκριμένων δύο πρώην προέδρων έφτασαν περίπου τα 3,5 έως 4 εκατομμύρια αντίτυπα. 

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Crown, η πρώτη έκδοση αυξήθηκε από τα 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 4,3 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος τόμος του βιβλίου του Μπαράκ Ομπάμα κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου και κατά την πρώτη ημέρα έκδοσης αγοράστηκαν περίπου 890.000 αντίτυπα.

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, εξέδωσε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Becoming: Η δική μου ιστορία», το 2018  και πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα 20 πρώτα βιβλία σε πωλήσεις του amazon.com. 

Δύσκολα, όμως, φαίνεται ότι θα μπορέσει κάποιο μη λογοτεχνικό βιβλίο να αγγίξει τις πωλήσεις του «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που το 2007 πούλησε 8 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε 24 ώρες.   

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.