Βιβλιο

Δείτε live: Μένουμε σπίτι με τον Κώστα Μπλιάτκα και τον Στέφανο Σακελλαρίδη

Η Ζωή Ρηγοπούλου και ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος συνομιλούν με τους συγγραφείς για το βιβλίο τους «Το Woodstock και ο Μύθος του»

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μένουμε σπίτι με τους συγγραφείς μας: Δείτε live την εκπομπή του #BookiaTV με την υποστήριξη της Athens Voice. Ο Κώστας Μπλιάτκας & ο Στέφανος Σακελλαρίδης μιλούν για «Το Woodstock και ο Μύθος του»

Η καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή του #BookiaTV με την υποστήριξη της Athens Voice, μας συστήνει συγγραφείς που μιλούν από το σπίτι τους για τη δουλειά τους. Σκοπός της εκπομπής είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της επικοινωνίας των ανθρώπων του βιβλίου με τους αναγνώστες με έναν τρόπο πολύ κοντά στη φυσική επαφή και επιπλέον να ενισχύσει το μήνυμα «#ΜένουμεΣπίτι» όχι ως εντολή αλλά ως συμπέρασμα.

Κάθε απόγευμα στις 18.30 «Μένουμε σπίτι με τους συγγραφείς μας» και οι καλεσμένοι συμμετέχουν από το σπίτι τους συνδεόμενοι σε ειδική πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Streamia, επιμελούμενη την τελική εικόνα με τον ήχο και μεταδίδοντάς τη ζωντανά με #LiveStreaming.

Σε αυτή την εκπομπή, η ηθοποιός Ζωή Ρηγοπούλου και ο εκδότης & συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος (Petros Papasarantopoulos), συνομιλούν με τους συγγραφείς Κώστα Μπλιάτκα (Constantinos Bliatkas) & Στέφανο Σακελλαρίδη (Stefanos Sakellarides) για το βιβλίο τους «Το Woodstock και ο Μύθος του».
 

 

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Το Woodstock και ο Μύθος του» του Κώστα Μπλιάτκα και του Στέφανου Σακελλαρίδη (εκδόσεις Επίκεντρο)

Το βιβλίο προσφέρει στους φίλους της μουσικής, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, ένα ολοκληρωμένο χρονικό του φεστιβάλ, καλύπτοντας μία προς μία όλες τις συμμετοχές με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν, με σχόλια, φωτογραφίες, πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και πλήρη κατάλογο των κομματιών που ακούστηκαν.

Τότε που το ροκ ήταν επικίνδυνο...

Τον Αύγουστο του 1969, 400.000 νέοι άνθρωποι μαζεύτηκαν σε ένα λασπωμένο χωράφι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σ' ένα φεστιβάλ για την Ειρήνη, την Αγάπη και τη Μουσική, που άλλαξε την πορεία του ροκ και έμεινε μέχρι τις μέρες μας ανεξίτηλο σύμβολο του ιδεαλισμού της δεκαετίας του εξήντα. Οι Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζόαν Μπαέζ, o Τζο Κόκερ, ο Ρίτσι Χέιβενς και πολλοί άλλοι ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της απογείωσης. Πώς μπορείς όμως να κατανοήσεις και να εξηγήσεις τον μύθο του Γούντστοκ, όταν δεν ήσουν εκεί;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου, παιδιά ακόμα το 1969, αλλά ήδη γεμάτοι περιέργεια για τους καινούργιους ήχους και τρόπους ζωής που έρχονταν από την Ευρώπη και την Αμερική. Παράλληλα με τη σύνδεση που επιδιώκουν με το γενικότερο μουσικό και πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο της εποχής, επιχειρείται μια εξερεύνηση της επίδρασης που είχε ο απόηχος του φεστιβάλ και στην Ελλάδα των αρχών του '70 πάνω στα μουσικά και πολιτικά πράγματα, αλλά και στον τρόπο ζωής.

Το βιβλίο αυτό τελικά είναι προϊόν μιας ουτοπικής νοσταλγίας δύο δωδεκάχρονων του 1969 για εκείνο το καλοκαίρι, που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι και το ροκ ήταν ακόμα επικίνδυνο, δείχνοντας απατηλά πως μπορεί να κληρονομήσει τον κόσμο...