- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πολυτελείς γωνιές πολιτισμού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Από το Λονδίνο και το Ντουμπάι, το Maison Assouline προσγειώνεται στην Αθήνα
Ένα pop-up Maison Assouline κατάστημα στο Cycladic Café του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Αν είσαι βιβλιόφιλος και συγχρόνως αναζητάς την πολυτέλεια, τότε οι εκδόσεις Assouline είναι ιδανικές για εσένα. Πρόκειται για το πρώτο luxury brand στον πολιτισμό, που μεταξύ άλλων έχει δουλέψει με τον οίκο Goyard για να δημιουργήσει μπαούλα βιβλίων, με τη Chanel για καπιτονέ δερμάτινες θήκες και με διάσημους αρωματοποιούς για αρωματικά κεριά.
Η εταιρεία, μάλιστα, έχει πλέον επεκταθεί σε ακόμα περισσότερα προϊόντα. Ανάμεσά τους βρίσκουμε από ειδικές εκδόσεις βιβλίων και πολυτελή αντικείμενα για δώρα, μέχρι διακοσμητικά βιβλιοθήκης και μία συλλογή επίπλων. Αφορμή για αυτή την επέκταση; Το Maison Assouline, το κατάστημα του brand που άνοιξε το 2014 στο Λονδίνο και το 2018 στο Ντουμπάι, με τους χώρους να σχεδιάζονται από τους ιδρυτές του, Martine και Prosper Assouline, βάζοντας στο επίκεντρο έναν συνδυασμό στιλ, πολιτισμού και art de vivre.
Την ίδια φιλοσοφία θα ακολουθήσει και το pop-up Maison Assouline που μόλις κατέφτασε στην Ελλάδα και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Το κατάστημα, που βρίσκεται στο Cycladic Café, είναι το πρώτο Maison Assouline παγκοσμίως που φιλοξενείται μέσα σε μουσείο και παραμένει 100% πιστό στην πολυτέλεια, την αισθητική και την ατμόσφαιρα του αυθεντικού Maison Assouline.
Γωνιές του Μουσείου μεταμορφώνονται σε βιβλιοθήκες, όπου ένας πολυτελής κόσμος πολιτισμού παίρνει ζωή. Οι εκδόσεις Assouline, τα coffee table βιβλία, τα συλλεκτικά αντικείμενα και τα luxury δώρα είναι μόνο κάποια από τα προϊόντα που θα ανακαλύψεις, τη στιγμή που θα απολαμβάνεις το πρωινό, το brunch, το μεσημεριανό ή τον καφέ σου.
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης:
Δευτέρα 23/12: 10.00 – 17.00
Τρίτη 24/12: 10.00 – 17.00 το μουσείο & το Cycladic Café και 18.00 το Cycladic Shop
Τετάρτη 25/12: Κλειστά
Πέμπτη 26/12: Κλειστά
Παρασκευή 27/12: 10.00 – 17.00
Σάββατο 28/12: 10.00 – 17.00
Kυριακή 29/12: 11.00-17.00
Δευτέρα 30/12: 10.00 – 17.00
Τρίτη 31/12: 10.00 – 17.00 το μουσείο & το Cycladic Café και 18.00 το Cycladic Shop
Τετάρτη 1/1: Κλειστά
Πέμπτη 2/1: 10.00 – 20.00
Παρασκευή 3/1: 10.00 – 17.00
Σάββατο 4/1: 10.00 – 17.00
Kυριακή 5/1: 11.00-17.00
Δευτέρα 6/1: 10.00 – 17.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θέλουμε ελευθερία από ή ελευθερία για; Κι έχει άραγε κόστος η απάντηση;
Στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης ο πιονιέρος της κυβερνητικής είναι πιο επίκαιρος από ποτέ
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Δείτε αναλυτικά τα βραβεία για τις κατηγορίες Μυθιστόρημα, Δοκίμια, Ποίηση και Παιδική λογοτεχνία
Η ψυχολόγος - ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, εκπ. στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, γίνεται η φωνή των γυναικών που πενθούν για τα δικά τους ωάρια και μιλά για τη δική της διαδικασία εξωσωματικής
Δέκα επιλεγμένοι τίτλοι από την παραγωγή του 2025
Ο κορυφαίος ιστορικός μάς μίλησε για την ελευθερία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διοίκηση Τραμπ και τη ρωσική προπαγάνδα
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Η δική μου Σόλωνος... και τρία σύννεφα στον ουρανό»
Βιβλία που τους συντρόφευσαν, τους προβλημάτισαν ή τους αιφνιδίασαν, που διάβασαν με ενθουσιασμό
Στη διάλεξή της θα αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων αυταρχικών καθεστώτων
Ο εκδοτικός οίκος λέει ότι, σε αυτό το στάδιο, πρόκειται απλώς για μια «δοκιμή»
Τι συμβαίνει όταν το κράτος μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην οικονομία, στη ζωή, στις επιλογές μας; Πότε η προστασία γίνεται έλεγχος; Και πότε ο έλεγχος γίνεται ανελευθερία;
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Οδός Πανεπιστημίου (19ος–21ος αι.) – Ιστορία και ιστορίες» (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2025)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.