Ο Χόλντεν Κόλφιλντ αυτή την Κυριακή σε περιμένει στην Κυψέλη!
Έλα να μοιραστείς τα μυστικά του Τζέι Ντι Σάλιντζερ και του βιβλίου «Στη σίκαλη, στα στάχυα ο πιάστης»
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η Αθήνα διαβάζει ξανά τον Φύλακα στη Σίκαλη του Τζέι Ντι Σάλιντζερ στο mum social club της Κυψέλης.
Ένα βιβλίο μύθος: Cather in the Rye! Ένας συγγραφέας που ακόμα συνεχίζει να συναρπάζει, καθώς τόσο το έργο όσο και η ζωή του Τζέι Ντι Σάλιντζερ, όπως και του ήρωά του Χόλντεν Κόλφιλντ, αποτελούν δυο αιώνες τώρα θέμα συζήτησης, έρευνας αλλά και διαρκούς εξερεύνησης από τους μανιακούς και με τους δυο. Και μια γειτονιά, η Κυψέλη, που αυτή την Κυριακή του 2019, στις 7 ακριβώς το απόγευμα, θα συνδεθεί με τη Νέα Υόρκη του 1951, την πόλη όπου ο «Φύλακας στη σίκαλη» έζησε μια περιπέτεια που παραμένει για τα αμερικάνικα γράμματα αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία μύθος και υπογραμμός!
Αποδεχόμενος την πρόταση πρόσκληση του mum social club, μιας λέσχης που μία φορά κάθε μήνα μαζεύεται στην Κυψέλη και μοιράζεται κουβέντες μετά οίνου εκλεκτού, τύρου και σελίδων, ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Στέφανος Τσιτσόπουλος συναντά όλα τα σαλιντζερικά, freaks ή μη, παιδιά της Αθήνας, ώστε μυημένοι και αμύητοι να τριπάρουν παρέα!
Γιατί ο συγγραφέας απομονώθηκε ως το τέλος της ζωής του κάπου στην εξοχή, αρνούμενος τον ρόλο του Ροκ Σταρ, που του αποδόθηκε; Και γιατί το «Catcher in the Rye» παραμένει όχι μόνο η απόλυτη Βίβλος της εφηβείας αλλά και ίσως το πιο παραβατικό, ροκενρόλ και επικίνδυνο βιβλίο ό(πλ)ων των εποχών; Πώς συνδέονται ο Τζέι Ντι Σάλιντζερ και ο Χόλντεν Κώλφηλντ με τον Χέμινγουεϊ και τον Τζον Λένον, τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» του Φιτζέρλαντ, τον Τζον Κένεντι και τη Λάνα Ντελ Ρέι; Και γιατί σε λίγες μέρες που θα κυκλοφορήσει από το Μεταίχμιο το βιβλίο του Στέφανου Τσιτσόπουλου με τίτλο «Ροκ Σταρ», σε κάθε, μα σε κάθε σελίδα του, το σλόγκαν θα μπορούσε να είναι και η ιαχή: Σάλιντζερ και Κόλφιλντ ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»;
Μεγάλες στιγμές! Αφιερωμένες σε έναν μεγάλο συγγραφέα κι ένα μεγάλο βιβλίο, στην Κυψέλη, που -κατά κάποιο τρόπο αλλά και πολύ συγκεκριμένο λόγο, που δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε γιατί- είναι η πιο «Catcher in the Rye» γειτονιά της Αθήνας. Που είναι επίσης και το σπίτι του mum social club.
ΠΡΟΣΟΧΗ: η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά για να ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ, πρέπει να δηλώσεις συμμετοχή ψηφιακά, στέλνοντας μέιλ στο rsvp@mumsocialclub. Ραντεβού την Κυριακή, ακριβώς στις 7 το απόγευμα. Κι αν θέλεις, φόρα το κόκκινο καπέλο σου με την καμπαρντίνα, αγαπημένη στολή του σαλιντζερικού Χόλντεν Κόλφιλντ του βιβλίου, αλλά και μοιράσου μαζί μας τις δικές σου ιστορίες για τον Τζέι Ντι.
Περισσότερα για το mum social club εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα μπορούσε η εικονική πραγματικότητα να είναι μια μορφή αυθεντικής πραγματικότητας; Μήπως ζούμε ήδη σε μια προσομοίωση που έχει δημιουργηθεί από κάποια τεχνητή νοημοσύνη; Τι μας είπε ο συγγραφέας
«Δεν θα πάψω να αγαπώ τα βιβλία του Νιλ Γκέιμαν, αλλά δεν μπορώ πια να τα υποστηρίξω δημόσια»
Ένα έχω να πω, σαπό στον Σελίν για το μυθιστόρημα και εύγε στην Εστία που μας έκανε δώρο αυτή την έκδοση
Μιλήσαμε με αφορμή το βιβλίο του Με τα Μάτια του Ρίγκελ
«Συναντήσεις Κορυφής» με τον Γιώργο Καραμπέλια και εκλεκτούς καλεσμένους
Ο διακεκριμένος δικηγόρος, δημοσιογράφος και εκδότης παίρνει θέση στο πρόσφατο βιβλίο του
Ένα ποιήμα από το βιβλίο που έλαβε το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το 2024
Τι είπε ο συγγραφέας για το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Η συλλογή γυναικείων, φεμινιστικών διηγημάτων της Τσο Ναμ-Τζου κυκλοφορεί στις 20 Ιανουαρίου
Κάθε φορά που μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο είναι λες κι ανοίγει μια μυστική πόρτα κάπου στο σύμπαν και κάτι μου ψιθυρίζει: Έλα, πέρνα μέσα
16 ταινίες μικρού μήκους; Θα μπορούσαν!
Ο διακεκριμένος ψυχίατρος – ψυχαναλυτής μιλάει για την αλληλένδετη σχέση σώματος και ψυχής
Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες
2 βιβλία για να διαβάσουμε τις ημέρες των γιορτών
Η συνεισφορά του γάλλου οικονομολόγου στον δημόσιο διάλογο περί ανισοτήτων από το 2014 μέχρι σήμερα
Ο Παναγιώτης Σκληρός μας ταξιδεύει στη Λευκάδατων δεκαετιών του ’50, του ’60 και του ’70 μέσα από τα βιβλία «Μικρές λευκαδίτικες ιστορίες» και «Η Αλτάνη και άλλες Λευκαδίτικες ιστορίες»
Ένα αφήγημα «για τα πάθη του σώματος και τις ανάγκες της ψυχής»
«Η προσφορά του στη γενιά μας και στα πολιτικά πράγματα της χώρας θα παραμείνει σημαδιακή»
Ρωτήσαμε 10 προσωπικότητες από τους χώρους των τεχνών, των βιβλίων, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ζωής να μας μιλήσουν για τα τρία βιβλία που διάβασαν και αγάπησαν περισσότερο μέσα στο 2024. (Έχουμε κι ένα έξτρα. Κι είναι, φυσικά, ποίηση.)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.