- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ γίνεται παιδικός ήρωας
Με την συνδρομή του Γουίλ Σμιθ κυκλοφορεί σειρά παιδικών βιβλίων
Μία νέα σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη από την τηλεοπτική επιτυχία «The Fresh Prince of Bel Air» αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον Γουίλ Σμιθ, πρωταγωνιστή του δημοφιλούς τηλεοπτικού σίριαλ της δεκαετίας του ’90, να βοηθά στη δημιουργία της.
Τα βιβλία έχουν πρωταγωνίστρια τη Destiny που περιγράφεται ως «μία άνετη, δραστήρια νεαρή κοπέλα με ισχυρή θέληση, η οποία προσεγγίζει την κάθε μέρα με το δικό της μοναδικό στυλ. Αυτό συμβαίνει έως τη μετακόμισή της σε μία νέα γειτονιά, όπου τίποτα δεν είναι ίδιο με το παλιό της σπίτι».
Ενώ ο Γουίλ Σμιθ βοήθησε στην υλοποίηση του project, δεν γράφει τα βιβλία. Συγγραφέας είναι η Ντενίν Μίλνερ βραβευμένη δημοσιογράφος και blogger, βιβλία της οποίας έχουν γίνει bestsellers.
«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που ο χαρακτήρας που υποδυόμουν για τόσο καιρό αποτέλεσε έμπνευση για ένα τόσο διασκεδαστικό και εμψυχωτικό βιβλίο για παιδιά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Σμιθ στο EW.
«Ξέρω ότι όλα τα παιδιά μου θα αγαπούσαν να δουν τη French Princess να μεγαλώνει και επειδή είμαι πατέρας που μεγάλωσε μια ισχυρή κόρη ξέρω πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις αυτόν τον τύπο δύναμης που περιγράφεται στις ιστορίες».
«Είναι αυτό που πάντα προωθούσαμε και δείχναμε στα παιδιά μας εγώ και η Τζάντα σε όλη τη ζωή τους» τόνισε ο ηθοποιός, ράπερ και κινηματογραφικός παραγωγός.
Η Μάργκαρετ Αναστάς, διευθύντρια του εκδοτικού οίκου παιδικών βιβλίων HarperCollins δήλωσε: «Ο Γουίλ Σμιθ ανέδειξε τον Fresh Prince σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες στην τηλεόραση με τη ζωντάνια του για τη ζωή και τη βούλησή του να είναι ο εαυτός του. H Destiny φέρνει την ίδια ενέργεια σε μια ολόκληρη νέα γενιά ζώντας τη ζωή της με χαρά και αυτοπεποίθηση - ένα μεγάλο μήνυμα για τα κορίτσια σήμερα».
Το πρώτο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 2 Απριλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Δείτε αναλυτικά τα βραβεία για τις κατηγορίες Μυθιστόρημα, Δοκίμια, Ποίηση και Παιδική λογοτεχνία
Η ψυχολόγος - ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, εκπ. στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, γίνεται η φωνή των γυναικών που πενθούν για τα δικά τους ωάρια και μιλά για τη δική της διαδικασία εξωσωματικής
Δέκα επιλεγμένοι τίτλοι από την παραγωγή του 2025
Ο κορυφαίος ιστορικός μάς μίλησε για την ελευθερία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διοίκηση Τραμπ και τη ρωσική προπαγάνδα
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Η δική μου Σόλωνος... και τρία σύννεφα στον ουρανό»
Βιβλία που τους συντρόφευσαν, τους προβλημάτισαν ή τους αιφνιδίασαν, που διάβασαν με ενθουσιασμό
Στη διάλεξή της θα αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων αυταρχικών καθεστώτων
Ο εκδοτικός οίκος λέει ότι, σε αυτό το στάδιο, πρόκειται απλώς για μια «δοκιμή»
Τι συμβαίνει όταν το κράτος μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην οικονομία, στη ζωή, στις επιλογές μας; Πότε η προστασία γίνεται έλεγχος; Και πότε ο έλεγχος γίνεται ανελευθερία;
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Οδός Πανεπιστημίου (19ος–21ος αι.) – Ιστορία και ιστορίες» (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2025)
Προτάσεις για ανάγνωση και χριστουγεννιάτικα δώρα
Νέες ιστορικές αποτιμήσεις για τα αιματηρά γεγονότα της Ευρώπης 500 χρόνια αργότερα
Για την επταλογία βιβλίων της Σολβέ Μπαλέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.