Βιβλιο

Στέφανε Ξενάκη, τι να κάνουμε το 2019;

Ρωτάμε τον συγγραφέα του βιβλίου «Το Δώρο» (εκδ. Key Books) και μας αποκρίθηκε με συμβουλές ζωής

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 684
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Ξενάκης
Στέφανος Ξενάκης

«Καμιά νέα χρονιά, κανένα νέο σπίτι, κανένα νέο ρούχο, κανένα νέο αμάξι, δεν θα σου φέρει το νέο σου εαυτό. Μόνο εσύ θα τον φέρεις. Από μέσα προς τα έξω. Όχι με ελπίδα αλλά με δουλειά, όχι με ευχές αλλά με αποφάσεις, όχι με προσδοκία αλλά με δέσμευση. Ίσως χρειαστεί και μπούχτισμα κι αηδία για το παλιό, για το ανεπιθύμητο. Αυτό που θες επιτέλους να σταματήσεις άλλο να σέρνεις από χρονιά σε χρονιά.

Να το ξεχωρίσεις, λοιπόν, το παλιό από το καινούργιο. Το ανεπιθύμητο απ’ το επιθυμητό. Να το αποχαιρετίσεις οριστικά το πρώτο. Και να το πολλαπλασιάσεις το δεύτερο. Εσύ. Όχι το 2019.

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν, αν εσύ δεν αλλάξεις. Γιατί λοιπόν τα περιμένεις όλα από το 2019;

Καλύτερη υγεία, περισσότερα λεφτά, ομορφότερες σχέσεις, περισσότερη αγάπη, περισσότερη χαρά. Επειδή άλλαξε απλά το χαρτάκι στον τοίχο; Κι επειδή έβαλε η τηλεόραση τα γιορτινά; Κι επειδή χαμογελούν οι τριγύρω σου για λίγο;

Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά για να έχεις κάτι περισσότερο, θα πρέπει εσύ να γίνεις κάτι περισσότερο. Και καμιά χρονιά δεν θα μπορέσει να σε κάνει κάτι περισσότερο. Μόνο εσύ θα μπορέσεις. Αλλά θα πρέπει να το θελήσεις πολύ. Πιο πολύ κι απ’ την ίδια σου τη ζωή.

Στέφανος Ξενάκης «Το Δώρο» (εκδ. Key Books)
Γι’ αυτό ξεκίνα. Το 2019: να περπατάς περισσότερο/ να κάθεσαι λιγότερο/ να διαβάζεις περισσότερο/ να ποστάρεις λιγότερο/ να δρας περισσότερο/ να μιλάς λιγότερο/ να προσφέρεις περισσότερα / να προσδοκάς λιγότερα / να αγαπάς περισσότερο/ να κρίνεις λιγότερο/ να γράφεις περισσότερο/ να χασομεράς λιγότερο/ να στηρίζεις περισσότερο/ να ζηλεύεις λιγότερο/ να χαμογελάς περισσότερο/ να γκρινιάζεις λιγότερο/ να ρισκάρεις περισσότερο/ να διστάζεις λιγότερο/ να νιώθεις περισσότερο/ να σκέφτεσαι λιγότερο/ να ονειρεύεσαι περισσότερο/ να φοβάσαι λιγότερο/ να βοηθάς περισσότερο/ να κουτσομπολεύεις λιγότερο/ να αγκαλιάζεις περισσότερο/ Το 2019 να ΣΕ αγκαλιάζεις περισσότερο.

Το 2019 να σου χαρίσεις τον καινούργιο σου εαυτό. Εσύ. Όχι το 2019. Το 2019 είσαι Εσύ

https://www.keybooks.gr/to-dwro-stefanos-xenakis

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκούραμ Ντοτσανασβίλι: Ο άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τη λογοτεχνία
Γκούραμ Ντοτσανασβίλι: Ο άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τη λογοτεχνία

Μια ευφάνταστη ιστορία που περιπαίζει με χιούμορ τη γραφειοκρατία του σοβιετικού καθεστώτος, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα αποτελέσματα της λογοτεχνίας στην ψυχοσύνθεση ενός αναγνώστη

Νιρ Αβισάι Κοέν
Ο Δ. Κωνσταντινίδης για το βιβλίο του Νιρ Αβισάι Κοέν: Αγαπώ το Ισραήλ, Συμπαραστέκομαι στην Παλαιστίνη

Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι η όποια δικαίωση των Παλαιστινίων έχει ως προϋπόθεση την ολοκληρωτική συντριβή των σκοταδιστικών καθεστώτων και οργανώσεων

Νιρ Αβισάι Κοέν
Ο Δ. Ψυχογιός για το βιβλίο του Νιρ Αβισάι Κοέν: Αγαπώ το Ισραήλ, Συμπαραστέκομαι στην Παλαιστίνη

Δέχθηκα να είμαι στην παρουσίαση του βιβλίου του Νιρ Αβισάι Κοέν επειδή αγαπώ τους ειρηνόφιλους εβραίους και μουσουλμάνους της Παλαιστίνης

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.