Βιβλιο

10 βιβλία που προτείνει το Daysart

Από δοκίμια μέχρι ομιλίες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48741-100136.jpg

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων 

Τετράδια Κοινοβουλευτικού λόγου ΙΙ

Oμιλίες από τον 19ο και τον 20ό αιώνα, με ομιλητές από όλους τους πολιτικούς χώρους, αρχηγούς κομμάτων, μέλη της κυβέρνησης ή απλούς βουλευτές. Οι αγορεύσεις αναφέρονται σε ζητήματα δικαιωμάτων, εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, κοινωνικά και οικονομικά.


Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Η δόξα των σιδηροδρόμων

Tony Judt

H ιστορία των σιδηροδρόμων και η σημασία τους στον νεότερο πολιτισμό. Τα τρένα, πέρα από την προφανή συμβολή τους στην οικονομική δραστηριότητα, μεταμορφώνουν τις πόλεις, αλλάζουν την κοινωνία και τη ζωή των ανθρώπων, τη σχέση τους με τον χώρο, τον χρόνο, τον εαυτό τους και τους άλλους.


Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης 

Η ιδέα του Ρεπουμπλικανικού Πολιτεύματος, Διαφωτισμός

Ernst Cassirer

Δύο δοκίμια, όπου στο πρώτο ο συγγραφέας ερευνά τη γέννηση της ιδέας των αναπαλλοτρίωτων θεμελιωδών δικαιωμάτων του ατόμου και στο δεύτερο παρουσιάζει συνοπτικά την ιστορική καταγωγή και την αποστολή της φιλοσοφίας του Διαφωτισμού.


Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης 

Το έντυπο σε κρίση, το βιβλίο εξαϋλώνεται

Anthony Grafton

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το Διαδίκτυο αλλάζουν την ανάγνωση τόσο δραματικά όσο τίποτε άλλο από την εμφάνιση της τυπογραφίας.. Η συναρπαστική προοπτική της γρήγορης πρόσβασης σε μια απειρία στοιχείων έχει και επίφοβες επιπτώσεις.


Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 

Η Αρχαία Τήνος

Roland Étienne, Νότα Κούρου, Εύα Σημαντώνη-Μπουρνιά

Συλλογικό επιστημονικό πόνημα, με σκοπό την προβολή της ιστορίας της Τήνου έως τους ύστερους Ρωμαϊκούς Χρόνους, με επιστημονικά κριτήρια που στοιχειοθετούνται από τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Τήνο και τις Κυκλάδες, από μαρτυρίες γραπτών πηγών της αρχαιότητας και τη διεθνή βιβλιογραφία.


Εκδόσεις Το Δόντι 

Πολύ πριν, λίγο μετά..

Κώστας Λογαράς

Στιγμές της επικαιρότητας των τελευταίων δεκαπέντε ετών από την πολιτική, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ήρωες της ελληνικής καθημερινότητας.


Εκδόσεις IANOS 

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Γιάννης Βούρος

Κείμενα άλλοτε καθαρά πεζού λόγου και άλλοτε με μια ποιητική διάθεση. Ιστορίες άλλοτε βιωματικές και άλλοτε μυθοπλασίας. Γλώσσα λιτή κι απέριττη χωρίς πολλά καλολογικά μπιχλιμπίδια, που υποδηλώνει εστίαση στο περιεχόμενο και λιγότερο στη φόρμα.


Για περισσότερες πληροφορίες:

www.daysart.gr/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.