- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Ο καιρός των μαγείρων
Συνταγολόγια, εγχειρίδια και οδηγοί της κουζίνας για το αγαπημένο σπορ των καιρών μας.
![3572-9332.jpg 3572-9332.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/02/17/3572-9332_0.jpg)
Συνταγολόγια, εγχειρίδια και οδηγοί της κουζίνας για το αγαπημένο σπορ των καιρών μας. Ο χειμώνας, που μας κρατάει μέσα, δίνει την αφορμή για ζεστά βράδια με τους δικούς μας και ένα πιάτο φαγητό πάντα να μας μαζεύει γύρω του. Τα καινούργια βιβλία μαγειρικής για τους καλύτερους οικοδεσπότες.
«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
Γιάννος Κωνσταντίνου, εκδ. Μεταίχμιο, σελ. 160
Ο συγγραφέας του καλύτερου οδηγού για το κρασί –κέρδισε στα Βραβεία Gourmand το Best National Wine Book για την Ελλάδα– γράφει για τις ποικιλίες, τα αρώματα, τις γεύσεις και το σωστό σερβίρισμά του, για όσους δεν τα γνωρίζουν αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα.
«Επιδόρπια»
Στέλιος Παρλιάρος, εκδ. Καθημερινή
Ο Στέλιος συγκεντρώνει και προτείνει τα πιο λαχταριστά γλυκά και τις πιο δημιουργικές και αναπάντεχες ιδέες για επιδόρπια, για να κλείσουμε ένα δείπνο με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα, μας συμβουλεύει πώς να τα σερβίρουμε σωστά, τι πιάτα και σερβίτσια να χρησιμοποιήσουμε και πώς να τα κόψουμε για να τα παρουσιάσουμε στο τραπέζι.
«ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ»
Αγλαΐα Κρεμέζη, εκδ. Πατάκη, σελ. 224
Ένα «καυτερό» βιβλίο με ζηλευτές παραδοσιακές συνταγές της ευρύτερης Μεσογείου, από την Ισπανία και τη Μάλτα ως την Αίγυπτο και το Ισραήλ, για να εκτιμήσετε τα απλά υλικά και τις αυθεντικές γεύσεις, γραμμένο με τη σοφία της Αγλαΐας Κρεμέζη.
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ»
Επιμ. Πολ Φρίντμαν, μτφ. Βίκη Ποταμιάνου, εκδ. Polaris, σελ. 368
Η αστική κουζίνα, η κατανάλωση του φαγητού και το πώς οι γεύσεις έχουν επηρεάσει την εξέλιξη των λαών. Ένας ιστορικός τόμος με αξιοσημείωτες πληροφορίες και έργα τέχνης στην εικονογράφηση.
«ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Ηλίας Μαμαλάκης, εκδ. Μοντέρνοι Καιροί, σελ. 212
Η γνωστή γραφή του Ηλία Μαμαλάκη, νοσταλγική και ταξιδιάρικη, αφηγείται ιστορίες για δερβίσηδες, Σαμιώτες και Σουλιώτες, για το όρος Παμούκαλε και για τις επισκέψεις του στις πρωτεύουσες του κόσμου.
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ»
Μαρία Ηλία, εκδ. Βιβλία Τερζόπουλος, σελ. 175
Πάνω από 120 συνταγές για χορτοφάγους ή και λάτρεις των λαχανικών, με εξειδικευμένα υλικά που θα απογειώσουν τον αρακά και τις φακές σας.
«ΒΕΝΕΤΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ»
Τέσσα Κύρου, εκδ. Βιβλία Τερζόπουλος, σελ. 283
Ένα εκλεπτυσμένο συνταγολόγιο της περιοχής Βένετο στον ιταλικό Βορρά, που παρουσιάζεται με την ευγένεια και το αριστοκρατικό στιλ των Βενετσιάνων καλοφαγάδων.
“CHEF SCHOOL”
Τζοάννα Φάροου, εκδ. Βιβλία Τερζόπουλος, σελ. 256
Εγχειρίδιο μαγειρικής με τεχνικές για κόψιμο, ψήσιμο, αλλά και την ετοιμασία του εδέσματος μέχρι και το σερβίρισμα, βήματα με αγγλική ακρίβεια για την ευκολία που όλοι ζητάμε στην κουζίνα. Ακονίστε τα μαχαίρια σας.
«ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ»
Γκόρντον Ράμσαϊ, εκδ. Πατάκη, σελ. 256
Ο αγαπημένος σεφ των αστεριών Michelin, Gordon Ramsay, θέλει να τρώμε υγιεινά με φρέσκα υλικά και μας προτείνει εύκολους τρόπους μαγειρέματος. Σε ένα βιβλίο συγκεντρώνει με μεγάλη όρεξη μια τεράστια λίστα από τα νοστιμότερα γεύματα της μέρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση με τον μεταφραστή του βιβλίου, Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο
Το επάγγελμα του συγγραφέα είναι πολύ μοναχικό
Τρεις μικροί εκδοτικοί οίκοι, με παιδικά βιβλία που ξεχωρίζουν
Τι σημαίνει να «νιώθεις ότι πεθαίνεις στη θέση ενός άλλου»;
Ένα συλλεκτικό τεκμήριο από τον Θανάση Κ. Κάππο για τον σπουδαίο τραγουδιστή, μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά
Μια ιστορία αγάπης, απώλειας και συμφιλίωσης σε καιρούς ανησυχητικών αλλαγών
Greekling, όπως Γραικύλος, εκ του Graeculus: φράση υποτιμητική που χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους για συμπολίτες τους που ήθελαν να το παίζουν Έλληνες. Κατά (μειωτική) επέκταση: ο υποταγμένος Έλληνας
Τα λημέρια των συγγραφέων - πεζογράφων, ποιητών, δοκιμιογράφων. Γιατί γράφουν εκεί που γράφουν; Τι φετίχ έχουν; Πώς εμπνέονται σ’ αυτόν τον χώρο;
Τρεις μικροί εκδοτικοί οίκοι, με παιδικά βιβλία που ξεχωρίζουν
Ο γνωστός συγγραφέας και διαφημιστής μάς μιλάει για το νέο του βιβλίο «Το Φωτόδεντρο»
Πιστεύεται ότι γράφτηκε γύρω στον Απρίλιο-Ιούνιο του 1920 από ένα σανατόριο
Μια συζήτηση με τον μεταφραστή του βιβλίου του Douglas Murray
Η αργεντινή συγγραφέας μιλάει για το νέο της βιβλίο «Η δική μας πλευρά της νύχτας» και το Φεστιβάλ ΛΕΑ
Τρεις μικροί εκδοτικοί οίκοι, με παιδικά βιβλία που ξεχωρίζουν
Η Athens Voice προτείνει τα βιβλία των διακοπών
Ο Ισλανδός ποιητής, συγγραφέας, μουσικός και εκδότης μιλάει στην Athens Voice
Το graphic novel «Σκιές στο φως» περιγράφει κυρίως την προσωπικότητά του από την παιδική του ηλικία και τα καθοριστικά πρώτα χρόνια του στην Αγγλία, μέχρι την καθιέρωσή του
Η μόνη απαίτηση είναι το βιβλίο να σε διασκεδάζει, ανεξάρτητα από το αν καταφέρει να κάνει οτιδήποτε άλλο
Ο Θανάσης Παπανδρόπουλος και ο Κώστας Χρηστίδης δίνουν μία διαφορετική υπόσταση στην έννοια του επιχειρείν και του χώρου μέσα στον οποίον αυτό μπορεί να αναπτυχθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.