- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Εθνική Βιβλιοθήκη στολίστηκε γιατί έχει επισκέψεις
Πάνω από 70 προσωπικότητες διαβάζουν ιστορίες και παραμύθια
Αυτές τις γιορτές ό,τι όνομα καλλιτέχνη, συγγραφέα ή δημοσιογράφου σκεφτείς θα το συναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Οι νέες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουν καλέσει στην κυριολεξία «όλο τον κόσμο», ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της μουσικής, που θα χαρίσουν τη φωνή τους στα βιβλία. Αναγνώσεις κλασικών παραμυθιών από καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημοσιογράφους μπαίνουν στο πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Η Σώτη Τριανταφύλλου διαβάζει την «Εγγονή του Άη Βασίλη», ο Πέτρος Τατσόπουλος την «Πίκολα» από τις «Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες», η Γωγώ Μπρέμπου, ο Κωνσταντίνος Τζούμας και ο Αλέξης Σταμάτης μαζί με την Εύα Σιμάτου το «Αστερόπαιδο», η Κατερίνα Πολέμη το «Πολικό εξπρές», ο Φοίβος Δεληβοριάς διαβάζει Τριβιζά τη «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς, η Λένα Διβάνη τα «Χριστούγεννα του Μαρουλάκη», η Κική Δημουλά το «Ταξίδι των μάγων» του T.S. Eliot, ο Χρήστος Χωμενίδης «Ελληνικά παραμύθια», ο Διονύσης Σαββόπουλος διαβάζει τη «Σταχομαζώχτρα» του Παπαδιαμάντη, η Μαρία Ναυπλιώτου το «Οι μήνες συναντήθηκαν», η Μόνικα το «Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα» και η Στεφανία Γουλιώτη το «Ποντικάκι που ήθελε να αγγίζει ένα αστεράκι» του Τριβιζά. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Κι επειδή μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνται, οι ευχές πρωταγωνιστούν στο στολισμό της Βιβλιοθήκης. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκάλεσε τα παιδιά όλων των Βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να στείλουν τις ευχές τους για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017. 100 Εργαστήρια Ευχών πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, όπου λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων έγιναν έμπνευση για χιλιάδες παιδιά που έφτιαξαν πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος.
Οι δημιουργίες τους κατέφθασαν ταχυδρομικώς στο Βαλλιάνειο κτίριο, οι φάκελοι ανοίχτηκαν και οι ευχές τοποθετήθηκαν στα ράφια, προτού γεμίσουν με βιβλία στη νέα χρονιά. Έτσι, με ιστορίες, παραμύθια και ευχές υποδέχεται το ΚΠΙΣΝ το νέο έτος και είμαστε όλοι καλεσμένοι.
Info: 22-25/12 & 29-1/01, Εθνική Βιβλιοθήκη ΚΠΙΣΝ, Λ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091001
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο για αγόρια που δεν συμβιβάζονται, αλλά αγαπούν τα μπαρ, τα ποτά και τα ξενύχτια. Αντίστοιχα κορίτσια θα το εκτιμήσουν επίσης…
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Όλες οι πληροφορίες για την εκδήλωση που θα συντονίσει η Athens Voice
Το τρίτο μέρος της τετραλογίας είναι ένας ύμνος στον έρωτα και μια ωδή στη γυναικεία φύση
Το (δυστοπικό) αύριο μέσα από τα μάτια του διασήμου ιστορικού
Ήταν ένας ποιητής κάθε στιγμή που σκεφτόταν, κάθε στιγμή που εργαζόταν, κάθε στιγμή που ανέπνεε.
Είχε διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και σταθερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας
Ο βασικός μεταφραστής του Φρόυντ και του Αντόρνο στα ελληνικά
Ο ποιητής και εκδότης διαβάζει αποκλειστικά για την Athens Voice αποσπάσματα από το βιβλίο του «Το όνομά μου είναι Γιώργος Χρονάς» (εκδόσεις Οδός Πανός)
Κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, στις 7 μ.μ., το Ζάτοπεκ γεμίζει από χρώμα: κόκκινο, μπλε και λευκό ― της αγάπης, της θάλασσας και του χιονιού
Το χειρόγραφο «μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά» που το κάνει μοναδικό
Ζωγραφικά έργα, γλυπτά, σχέδια για ταινίες και θρυλικά εξώφυλλα δίσκων
Ο στρατιωτικός βίος και η επικά γενναία πολιτεία του Χαράλαμπου Σειραδάκη
Γιατί τα βιβλία, οι διαμορφωτές της προσωπικής μας ταυτότητας, ήταν, και θα παραμείνουν, μοναδικά
Μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του «Παράδοξη χώρα»
Το βιβλίο της Ελένης Γεωργακοπούλου (Katt Sway) για το πιο διάσημο κουτάβι στο ελληνικό TikTok
Με ποια κριτήρια αποφασίζουν να εκδώσουν ένα νέο βιβλίο οι εκδοτικοί οίκοι;
Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών μιλάει με αφορμή το βιβλίο του «Πολιτική ορθότητα: Η σύγχρονη λογοκρισία;»
«Ο ΙΑΝΟS ήταν και παραμένει ένας αιρετικός τόπος που αναπτύσσει και καλλιεργεί τον διάλογο επί παντός του επιστητού».
Ψάχνουμε απαντήσεις στη νέα συλλογή διηγημάτων της Αναστασίας Αλεβίζου, «Ιστορίες Μόδας και Εγκλημάτων» από τις εκδόσεις 24 γράμματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.