Βιβλιο

Road movie σε μυθιστόρημα

Το τελευταίο βιβλίο του Χρήστου Τερζίδη είναι ο γύρος της Αμερικής, με φόνους. 

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331739-687446.jpg

Όταν μου είπε ο Χρήστος τον τίτλο (“Franklin, killer on the road”) είχα ρωτήσει γιατί όχι στα ελληνικά – «Ο φονιάς του δρόμου», ας πούμε. Μου απάντησε ότι είναι «εντελώς αμερικάνικο μυθιστόρημα, απλώς γραμμένο από Έλληνα».Τελικά όταν το διαβάζεις βλέπεις ότι του ταιριάζει το εξώφυλλο, και ο τίτλος. Είναι γραμμένο σαν σενάριο ταινίας, κυλάει γρήγορα, ώρες-ώρες με την ψυχή στο στόμα, «αμερικάνικα»… και σαν καλό αστυνομικό, δεν σε αφήνει να το αφήσεις. Η Αμερική, πατρίδα των κατά-συρροή-δολοφόνων ή καλύτερα serial killers, απλώνεται και ξεδιπλώνεται στις σελίδες του “Franklin” σαν συλλογή από ασπρόμαυρες καρτ-ποστάλ.

Ο Χρήστος Τερζίδης ζει στην Αμερική τον περισσότερο χρόνο, είναι ατζέντης μουσικών, τραγουδιστών και συγκροτημάτων, έχει για χόμπι την hip hop και για έξτρα-χόμπι το γράψιμο. Το οποίο εξασκεί όλο και καλύτερα, από βιβλίο σε βιβλίο (αυτό είναι το πέμπτο του νομίζω…) Το αστυνομικό μυθιστόρημα με τις απαραίτητες ανατροπές και με κάμποσα μυστήρια, είναι το στοιχείο του.

“Franklin, killer on the road” Χρήστος Τερζίδης, Εμπειρία Εκδοτική. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Kostya Tsolakis
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Κόστια Τσολάκης

Greekling, όπως Γραικύλος, εκ του Graeculus: φράση υποτιμητική που χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους για συμπολίτες τους που ήθελαν να το παίζουν Έλληνες. Κατά (μειωτική) επέκταση: ο υποταγμένος Έλληνας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.