Βιβλιο

Μεταμεσονύχτιες ιστορίες

Μετά τα Μεσάνυχτα η γλώσσα του σώματος έχει τον πρώτο λόγο.

4835-79724.jpg
Αγγελική Μπιρμπίλη
ΤΕΥΧΟΣ 287
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2983-7979.jpg

Μετά τα Μεσάνυχτα η γλώσσα του σώματος έχει τον πρώτο λόγο. Τα κορίτσια μοιάζουν εξωτικά, ο πόθος φέρνει ρίγη στη ραχοκοκαλιά. Είναι η ώρα που βγαίνουν από τις τρύπες τους τα μοναχικά ζόμπι της πόλης. Μαχαιροβγάλτες, ναρκομανείς, δολοφόνοι, νταβατζήδες, μεθυσμένοι, φτωχοδιάβολοι συναντιούνται στους έρημους, κακόφημους δρόμους. Φτηνές γυναίκες, φτηνό άρωμα, φτηνά ναρκωτικά. Καυτές ανάσες, λίγη αγορασμένη συντροφιά. Η πιάτσα είναι αμείλικτη, η αναλογία του τι δίνεις και του τι παίρνεις ακριβοδίκαιη, η ταρίφα η ίδια και εξομοιώνει όλους τους πελάτες. Το φεγγάρι υπόσχεται λίγα ηδονικά λεπτά κι εσύ κάθε νύχτα νιώθεις να πεθαίνεις και να ξαναγεννιέσαι... 

Υ.Γ.:  Μετά τις ιστορίες του ντετέκτιβ Φιλ Πωτ, ο αγαπημένος κομίστας συγκεντρώνει στο καινούργιο του άλμπουμ 33 ιστορίες που διαδραματίζονται πριν ξημερώσει. Σαν καρέ ενός φίλμ νουάρ που δεν θες να τελειώσει.

Μετά τα μεσάνυχτα και άλλες ιστορίες Παναγιώτης Μητσομπόνος, εκδ. ΚΨΜ, σελ. 78

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Kostya Tsolakis
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Κόστια Τσολάκης

Greekling, όπως Γραικύλος, εκ του Graeculus: φράση υποτιμητική που χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους για συμπολίτες τους που ήθελαν να το παίζουν Έλληνες. Κατά (μειωτική) επέκταση: ο υποταγμένος Έλληνας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.