Βιβλιο

Το Μεγάλο Ελληνικό Καλοκαίρι #32

Ένα διήγημα σε συνέχειες...

Ελένη Σταματούκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέχεια από το προηγούμενο

Τη μπλε τηλεφωνήτρια τη λένε Μαίρη, είναι 32 χρονών και έχει κάποια παραπανίσια κιλά. Προσπαθεί να κάνει δίαιτα, αλλά μένει με τη μαμά της που μαγειρεύει χάρμα το γιουβετσάκι και τα γεμιστά. Τα πρωινά κοιμάται βαθιά σαν την ωραία κοιμωμένη και τα βράδια δουλεύει στον ΟΤΕ και δίνει πληροφορίες σε μοναχικούς ακροατές για φαρμακεία που διανυκτερεύουν, νοσοκομεία που υπολειτουργούν, μπαρ που ξενυχτούν, για κορίτσια που κάνουν ταϊλανδέζικο μασάζ σε υπεράνω πάσης υποψίας σοβαρούς κυρίους και για άνδρες που συνοδεύουν κυρίες των μεγάλων -άντα που φορούν καμέλιες στα μαλλιά.

Η Μαίρη είναι μόνη, αλλά θέλει να ερωτευθεί. Είχε μια μεγάλη σχέση με τον Χρήστο. Γνωρίστηκαν το χειμώνα, την πήρε τηλέφωνο για να μάθει το τηλέφωνο μιας άλλης κοπέλας, χώρισαν όμως επειδή ο Χρήστος γνώρισε από το facebook την Καίτη μια νοσοκόμα που δουλεύει στο Αγλαΐα Κυριακού. Η Μαίρη βγαίνει ραντεβού μόνο με αγόρια που γνωρίζει από τη δουλειά. Την παίρνουν τηλέφωνο και μαγεύονται από τη μπλε φωνή της.

Πάντα πίστευε ότι θα κάνει λαμπρή καριέρα ως τηλεφωνήτρια. Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει τραγουδίστρια, μάλιστα είχε πάει σε μια οντισιόν του fame story, αλλά τα παράτησε από φόβο πριν καν τραγουδήσει. Τώρα ψάχνει τον μεγάλο έρωτα, θέλει φέτος το καλοκαίρι να πάει διακοπές μαζί του, δε ξέρει βέβαια αν προλαβαίνει.

Έχει καιρό να βγει ραντεβού, η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία αν και είχε κάποιες προτάσεις τις αρνήθηκε λόγω κιλών. Αυτή τη φορά όμως έχει μπει σε πρόγραμμα και προσπαθεί να χάσει είκοσι ολόκληρα κιλά, γι’ αυτό και πήρε τηλέφωνο το Μηνά.

Συνεχίζεται...


Φωτο: Βασίλης Σταμογιάννης-Λιανή Άμμος