Βιβλιο

Το Μεγάλο Ελληνικό Καλοκαίρι #10

Ένα διήγημα σε συνέχειες...

6971-132439.jpg
Ελένη Σταματούκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24748-58216.jpg

Συνέχεια από το προηγούμενο


Το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι είναι κάπως έτσι. Φοράς στο λαιμό φιλιά, στους κροτάφους ακουμπούν ανάσες και από τη μέση και κάτω ακούγονται φωνές ενδόμυχα βασανιστικές. Παγανιστικές τελετές πάνω στα καφάσια με τα φρούτα και το καρπούζι γίνεται χίλια κομμάτια πάνω στο μωσαϊκό και εσύ κοιτάς μόνο το κόκκινο.

Πέρασε το χέρι του γύρω από το λαιμό μου, για μια στιγμή νόμισα ότι θα με πνίξει, κι όμως με άφησε ελεύθερη να μετρώ έναν έναν τους παλμούς της καρδιάς μου. Δέκα ολόκληρα λεπτά. Στο τέλος υπερένταση. Μάλλον θα φταίει η ζέστη και μαζεύεται έτσι το σώμα. Ανάβει τσιγάρο και μου το ακουμπά στα χείλη.

Το νερό βρέχει το ξεκούμπωτο πουκάμισο του και εγώ κατεβάζω τα φύλλα της φούστας. Τα μαλλιά μου έχουν λερωθεί από τα κεράσια. «Σου πάει το κόκκινο στα μαλλιά» μου λέει. Το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι έτσι. Οι άκρες των μαλλιών μου ξανθαίνουν, η φούστα μου σηκώνεται από τον αέρα στα νησιά, ο Μηνάς περνά τα χέρια του γύρω από τη μέση μου και μέσα στη θάλασσα γεμίζουμε ο ένας τον άλλον φιλιά.

Ο Μηνάς μου είχε πει πέρυσι το καλοκαίρι να φύγουμε μαζί για το γύρο του κόσμου. Του είπα ότι δεν προλαβαίνουμε. Εκείνο το καλοκαίρι δεν πήγαμε πουθενά.

Συνεχίζεται...


φωτό Διονύσης Παπάς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μύθος του φυσιολογικού: Τραύμα, ασθένεια και ίαση σε μια τοξική κουλτούρα
Ο μύθος του φυσιολογικού: Τραύμα, ασθένεια και ίαση σε μια τοξική κουλτούρα

O Γκαμπόρ Ματέ απογειώνει την κριτική της δυτικής κοινωνικοποίησης ως κατεξοχήν παθογενούς, προσκομίζοντας πλήθος ευρήματα από τη βιβλιογραφία και την κλινική του εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών.

Ο παρείσακτος: Το φιλοσοφικό έργο του Ζαν-Λικ Νανσί για τη μεταμόσχευση καρδιάς
Ο παρείσακτος: Το φιλοσοφικό έργο του Ζαν-Λικ Νανσί για τη μεταμόσχευση καρδιάς

Ο Γάλλος φιλόσοφος και καθηγητής γράφει για την εξέλιξη της ιατρικής μέσω της τεχνολογίας και πώς αυτή μπορεί να συμβιβαστεί με την κατανόηση της ταυτότητάς μας, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στους αιώνες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.