Βιβλιο

Book News 12-18/2

Τα νέα από τον κόσμο του βιβλίου

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρουσιάσεις βιβλίων

Flash στη νύχτα

image

Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιώργου Αριστηνού, ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα που χαρτογραφεί με φρενήρη, μανιακή αλλά και απίστευτα ειρωνική γλώσσα, την αθέατη, εγκληματική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο φιλόλογος-νεοελληνιστής κ. Συμεών Σταμπουλού, ο φιλόλογος-επιμελητής εκδόσεων κ. Αριστοτέλης Σαΐνης και ο ιστορικός τέχνης-επίκουρος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνος Στεφανίδης. Θα προλογίσει ο εκδότης, συγγραφέας κ. Άρης Μαραγκόπουλος.

Δευτέρα 13/2, στις 20.00, Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

Έρωτας που κυλάει δεν χορταριάζει

image

Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι εκδόσεις Λιβάνη μας προσκαλούν να γιορτάσουμε την ημέρα των ερωτευμένων με το νέο βιβλίο της Γιώτας Στεφάνου, που ζωντανεύει τη λαχανιασμένη διαδρομή μιας γυναίκας που θυμώνει, επαναστατεί, εκδικείται, ερωτεύεται και σπέρνει το χάος στην προσπάθειά της να ταρακουνήσει τη στάσιμη ζωή της. Για το βιβλίο θα μιλήσει η σκηνοθέτης Όλγα Μαλέα.

Τρίτη 14/2, στις 19.00, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

Ζώντας με τον HIV

O σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ζώντας με τον HIV», έναν πλήρη οδηγό ζωής για τους ανθρώπους που μόλις διαγνώστηκαν θετικοί στον HIV ή ζουν εδώ και καιρό με HIV/AIDS. Την παρουσίαση χαιρετίζει η Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Συμμετέχουν στο πάνελ: Γιώργος Χρύσος, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), Νίκος Δέδες, πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Πέμπτη 16/12, 13.00, βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Πανεπιστημίου 11 & Αμερικής, Αθήνα

Φιλόζωος ή μισάνθρωπος;

image

Αν δεν καταφέρεις να γίνεις το πρώτο, μοιραία καταντάς το δεύτερο... Ο Γιώργος Φραντζεσκάκης κρατάει τη φιλοζωική στήλη του περιοδικού «Κ» της Κυριακάτικης Καθημερινής. Το βιβλίο του μιλάει για την κόλαση που θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς την παρουσία των ζώων και για τον παράδεισο που θα μπορούσε να είναι αν καταφέρναμε με κάποιον τρόπο να την εκτιμήσουμε γι' αυτό που πραγματικά συνεισφέρει. Αλλά και για την Ουτοπία που στο μεταξύ αναζητούμε όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε τη διάζευξη του τίτλου. Oι εκδόσεις Μελάνι μάς προσκαλούν σε δημόσια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του, που θα παρουσιάσει συγγραφέας μα το δημοσιογράφο Μήτσο Μανιάτη.

Πέμπτη 16/12, στις 20.00, ΒΟΟΖΕ, Κολοκοτρώνη 57

Κοιλίτσα.com

image

Θες να μάθεις πώς είναι η ζωή μετά από ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης και γιατί δεν πρέπει να ακουμπάς μια φουσκωμένη κοιλιά χωρίς πρώτα να ρωτήσεις; Την απάντηση θα δώσει η συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη, παρέα με την Αμάντα Μιχαλοπούλου, την Αλεξάνδρα Κατσαρού (προηγούνται οι μαμάδες!) και τον Χρήστο Χωμενίδη. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

Σάββατο 18/2, στις 12.00 το μεσημέρι

Στην άκρη της νύχτας

image

Ένα θρίλερ που εξελίσσεται σε ερωτική ιστορία ή µια ερωτική ιστορία που εξελίσσεται σε θρίλερ; Μάλλον, τελικά, µια φανταστική ιστορία που τη ζουν κάποια πραγµατικά πρόσωπα, για τα οποία θα μας μιλήσει ο Κώστας Μουρσελάς, σε μια συνάντηση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Πατάκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης.

Δευτέρα 20/2, στις 20.30, Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου


Ταινία & διηγήματα στα ισπανικά

Το Ινστιτούτο Θερβάντες στις 14/2 (18.30 & 20.15) θα προβάλει την αργεντίνικη ταινία «Σκοτεινός θάλαμος» σε σκηνοθεσία Μαρία Βικτόρια Μένις, κλείνοντας τον Κινηματογραφικό του Κύκλο, ενώ στις 20/2 (19.30) θα παρουσιάσει τη βραβευμένη ανθολογία σύντομων διηγημάτων του Κάρλος Βιτάλε, η «Αγένεια του αυτόχειρα» σε μετάφραση Αλεξάνδρας Γκολφινοπούλου.


Δημόσια συζήτηση

Το περιοδικό «Νέα Ευθύνη» με αφορμή το πρόσφατο αφιέρωμά του στο θέμα «Έθνος και Ιστορία» μας προσκαλεί σε δημόσια συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) με ομιλητές τους: Θεόδωρο Ι. Ζιάκα, συγγραφέα, Γιώργο Κοντογιώργη, καθηγητή Παντείου, Μόσχο Μορφακίδη, καθηγητή Πανεπιστημίου της Γρανάδας, και Ευάνθη Χατζηβασιλείου, αναπλ. καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση συντονίζει ο συγγραφέας Κώστας Χατζηαντωνίου.

Πέμπτη 16/2, στις 20.00


4ο Bazzar βιβλίων στην ΑΓΡΑ

Πεζογραφία, ποιήση, δοκίμια, αστυνομικά, φωτογραφικά και καλλιτεχνικά λευκώματα, παιδικά, αρχαία ελληνική και βυζαντινή γραμματολογία. Εκπτώσεις 50% και προσφορές στο 4ο Bazaar βιβλίων που θα πραγματοποιηθεί δίπλα στις εκδόσεις Άγρα (Ζωοδόχου Πηγής 101) την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/2.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 15.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή 11.00-20.00