Βιβλιο

Tι νέα;

Δίτομο έργο που αφορά στην περίοδο 1836-1853, με τις επιστολές της βασίλισσας Αμαλίας προς τον πατέρα της

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 375
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19234-42485.jpg

nΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Εισαγωγή, μετάφραση, σημειώσεις Βάνα & Μίχαελ, εκδ. Εστία

Δίτομο έργο που αφορά στην περίοδο 1836-1853, με τις επιστολές της βασίλισσας Αμαλίας προς τον πατέρα της, όταν εκείνη ήταν από 18 έως 34 ετών. Εκτός από ορισμένα γεγονότα που συγκλόνισαν την εποχή, περιγράφονται ακόμη το κτίριο της σημερινής Βουλής στην πρώτη του μορφή, ως βασιλικό ανάκτορο, η δημιουργία του Εθνικού Κήπου, η ελληνική φύση και περιοχές της τότε ελληνικής επικράτειας.

nΗ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αλεξάνδρα Κ*, εικονογρ. Ηλένια Δουλαρίδη, εκδ. Πατάκη, σελ. 80

Στο Μουσείο Παράξενης Ιστορίας, πίνακες, αγάλματα και απομεινάρια παραμυθιών περιμένουν τους επισκέπτες τους. Όταν όμως βραδιάσει και τα φώτα σβήσουν, το παραμύθι ζωντανεύει: οι Ξεχασμένες Πριγκίπισσες πέφτουν σε κατάθλιψη, τα Πεφταστέρια απεργούν και κάποιοι το σκάνε από το κάδρο τους για να γυρίσουν όλο τον κόσμο με ένα ξύλινο αλογάκι…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Kostya Tsolakis
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Κόστια Τσολάκης

Greekling, όπως Γραικύλος, εκ του Graeculus: φράση υποτιμητική που χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους για συμπολίτες τους που ήθελαν να το παίζουν Έλληνες. Κατά (μειωτική) επέκταση: ο υποταγμένος Έλληνας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.