Βιβλιο

Social Design

Ο Δημήτρης Θ. Αρβανίτης, έχει σχεδιάσει πολλές αφίσες, με σκληρό και χειρουργικό χιούμορ

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 373
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18682-40839.jpg

Ο Δημήτρης Θ. Αρβανίτης, ο γκουρού της γραφιστικής, δεν είναι γνωστός μόνο για τις όμορφες σελίδες περιοδικών/εφημερίδων και τα εξώφυλλα δίσκων που μας έχει χαρίσει, αλλά και για τις αφίσες του που, με τέλεια μίνιμαλ αισθητική, έδιναν πάντα ένα πολύ δυνατό κοινωνικό μήνυμα. Ο πιο «λακωνικός» μας designer έχει σχεδιάσει πολλές αφίσες, με σκληρό και χειρουργικό χιούμορ. Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε 115 από αυτές, που σχεδιάστηκαν για το περιοδικό «Γαλέρα» από το 2005 μέχρι σήμερα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά, αποτέλεσαν το υλικό εκθέσεων και αφορούν το σχολιασμό κοινωνικών θεμάτων. Το νέο του βιβλίο έχει τίτλο «Social Design - Αφίσες για την κοινωνία» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gramma (€ 30).


imageΠαράλληλα από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το βιβλίο του «Μικρές ιστορίες για το ντιζάιν» (€ 12), με κείμενα και σχέδια του κορυφαίου γραφίστα σχετικά με το βίο και τις ημέρες του ελληνικού ντιζάιν, που δεν διαβάζεται μόνο από γραφίστες!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης - Ένα καινούργιο χθες: Rock the Kasbah!

«Τότε έγραφα για πράγματα που δεν είχαμε βρει ακόμα λέξεις να τα περιγράψουν, όπως η τοξική αρρενωπότητα, τα fake news), η κουλτούρα της επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων»

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Kostya Tsolakis
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Greekling, του Κόστια Τσολάκης

Greekling, όπως Γραικύλος, εκ του Graeculus: φράση υποτιμητική που χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους για συμπολίτες τους που ήθελαν να το παίζουν Έλληνες. Κατά (μειωτική) επέκταση: ο υποταγμένος Έλληνας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.