Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

«Σμαράγδι στη βροχή», Άννα Γαλανού, εκδ. Διόπτρα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107515-213208.jpg

Οι διακοπές τελείωσαν και, αν ακολουθήσατε το πρόγραμμά μας, η βιβλιοθήκη σας τον Αύγουστο θα μεγάλωσε και θα απέκτησε μεγαλύτερο βάθος. Ξεκινάμε τη νέα αναγνωστική σεζόν με ακόμα περισσότερη διάθεση για διάβασμα ή –για να είμαστε δίκαιοι– για ακόμα περισσότερη διάθεση να βρούμε χρόνο για διάβασμα.

Μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο εκλογών, μην αφήνετε το άγχος και τις εντάσεις να σας κάνουν απαισιόδοξους ή να σας κλέψουν τον πολύτιμο χρόνο σας. Κλείστε τις φωνές απ’ την τηλεόραση, καθίστε αναπαυτικά, έχετε σε μικρή απόσταση το αγαπημένο σας ρόφημα και ξεκινήστε ένα καλό βιβλίο. Ένα καλό βιβλίο σαν το «Σμαράγδι στη βροχή» της Άννας Γαλανού.

imageΗ Νάντια είναι μια όμορφη λαϊκή τραγουδίστρια που εμφανίζεται ξαφνικά και ταράζει τα νερά της νυχτερινής Αθήνας του ’60. Ο κόσμος τη λατρεύει, την αποθεώνει, όμως κανείς πραγματικά δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν της. Ποια είναι στ’ αλήθεια; Πίσω από τη μαγική παρουσία της κρύβεται μια τραγική διαδρομή, μεγάλα μυστικά, ανείπωτες αλήθειες κι ένας μεγάλος έρωτας, ένα πάθος χωρίς προηγούμενο. Ποια είναι η σχέση της με τη Σμαράγδα, που για χρόνια περιπλανιέται στους δρόμους μιας χαμένης μνήμης κι ενός τραγικού παρελθόντος αναζητώντας την ταυτότητά της; Τι ρόλο παίζει στη ζωή της η Ελμά, μια από τις πιο διάσημες ρεμπέτισσες του Πειραιά; Ο Άλκης, ο Ζαννής και ο Μενέλαος είναι οι άντρες που κρατούν όλα τα κλειδιά για να ανοίξουν το παράθυρο της μνήμης και την πόρτα της ζωής της. Από τον Πειραιά της δεκαετίας του ’40 και του ’50 στη λαϊκή Θεσσαλονίκη και στην αστική Αθήνα του ’60. Μια τραγική ιστορία και μια διαδρομή γεμάτη ανατροπές, αλλά κι ένας μεγάλος έρωτας που παλεύει για να βγει κερδισμένος μέσα από τη λύτρωση ενός πικρού παρελθόντος.

Η Άννα Γαλανού έχει κερδίσει πολλούς αναγνώστες και πολλές αναγνώστριες που την ακολουθούν σε κάθε της βιβλίο, και όχι άδικα (το Σμαράγδι είναι το πέμπτο της). Γράφει ξεχωριστά και έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να σε παρασέρνει να διαβάσεις ακόμα μια σελίδα, κι ακόμα μια σελίδα μέχρι να το τελειώσεις για να μάθεις την τύχη των ηρώων. Παράλληλα, με τα θέματα που πραγματεύεται προσφέρει τροφή για σκέψη, ενώ και με την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν διστάζει να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν κι άλλοι συνάδελφοί της: να πάρει θέση για τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

#VresXrono: 12 ώρες

>Επιμέλεια: Μαρίνα Κολιτσοπούλου

>Λέξεις κλειδιά: ρεμπέτικο – λαϊκός Πειραιάς – Τρούμπα – αστική Αθήνα - πάθος

>Τι να διαβάσω μετά; Το προηγούμενο βιβλίο της Άννας Γαλανού (Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί) έχει να κάνει με τις κοινωνικές διακρίσεις και τα στερεότυπα με τα οποία μεγαλώνουμε.

>Βρείτε την Άννα Γαλανού στο facebook και ακολουθήστε την στο twitter.

>Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.