Θεατρο - Οπερα

Fast Forward Festival 2

Ανακάλυψε ένα δάσος μέσα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98264-196736.jpg

Μετά τις εμπειρίες του X apartments και του River of Fundament, το Fast Forward Festival 2 φτάνει στη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα του και προτείνει και πάλι δράσεις εντός και εκτός Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ανακαλύψτε ένα δάσος μέσα στη Στέγη

image

Tο θέατρο ενώνεται με τον κινηματογράφο, καθώς η ανερχόμενη ομάδα FC Bergman στήνει επί σκηνής ένα ολόκληρο δάσος και ένα χωριό με 13 ηθοποιούς και 80 εθελοντές, Φίλους της Στέγης. Ό,τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια του χωριού προβάλλεται ως βωβή τελετουργία σε μια μεγάλη οθόνη με αναφορές σε cult ταινίες τρόμου, αλλά και σε όλο το φάσμα του κινηματογράφου, από τον Walt Disney και τον Ingmar Bergman έως τον Roy Andersson, τον David Lynch και τον Lars von Trier, καθώς επίσης και σε χάπενινγκ, εικαστικές τέχνες και βιντεοκλίπ!

«Είναι πάντα δύσκολο να περιγράφεις με συγκεκριμένους όρους το δικό σου έργο, κάτι που ίσως ταιριάζει καλύτερα στους επιστήμονες του θεάτρου και τους κριτικούς. Ας κάνω όμως μια απόπειρα εδώ: Πρώτα απ’ όλα, κάνουμε παραστάσεις με μια προτίμηση στα υπαρξιακά θέματα. Βλέπουμε τον άνθρωπο ως ένα ον που πιστεύει ακράδαντα στη δυνατότητα διαμόρφωσης της ζωής του, και κατ’ επέκταση του κόσμου, αλλά είναι καταδικασμένος να αποτυγχάνει κατ’ επανάληψη σε αυτή του την προσπάθεια. Αυτό που μας αγγίζει βαθύτατα δεν είναι η αποτυχία, αλλά κυρίως η ακλόνητη πίστη στη δυνατότητα επιτυχίας. Εκτός αυτού, οι παραστάσεις μας δημιουργούνται συνήθως ως μια βουβή συμφωνία εικόνων που ευελπιστούμε να αγγίξει όλες τις αισθήσεις. Ευελπιστούμε δηλαδή ότι μιλάμε μια γλώσσα που πηγαίνει πέρα από τη διανοητική κατανόηση, μια γλώσσα που αγγίζει την καρδιά» εξηγεί ο ίδιος ο Bergman.

image

Σύμφωνα με τον Bergman, λόγω της σχετικά μεγάλης κλίμακας των παραστάσεών τους, είναι αδύνατο να γεννιέται η κάθε ιδέα ή να λαμβάνεται η κάθε απόφαση από κοινού. Στην ομάδα τους, σε κάθε στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας υπάρχει μια άρρητη ιεραρχία ανάμεσα στα μέλη της FC Bergman, αλλά υπάρχει επίσης και μια υγιής δόση αναρχίας ώστε να ανατρέπεται αυτή η ιεραρχία. (29-30/05)

Πάρτε μέρος σε μια χορογραφία πλήθους

image

Χορογραφία πλήθους, από το τρομερό παιδί της καταλανικής σκηνής, σαν θέατρο εκτός θεάτρου, σε μια πλατεία με πρωταγωνιστές τους θεατές, σε ένα αποκαλυπτικό τρισδιάστατο παιχνίδι, όπου οι συμμετέχοντες φορούν ακουστικά, δέχονται ερωτήσεις από μια φωνή και χωρίζονται σε ομάδες αναλόγως με τις απαντήσεις τους. (Roger Bernat, Domini Public - 29-31/05)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.