Θεατρο - Οπερα

Στον Μιχάλη Σαράντη ο «θεατρικός σταυρός» του Χορν

Ο νέος ηθοποιός τιμήθηκε για τις ερμηνείες του στις παραστάσεις «Φλαντρώ» και «Ιππόλυτος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mihalis satantis

Ο Μιχάλης Σαράντης κέρδισε το 15ο θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ο νικητής του 15ου θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» για το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χορν και σύμφωνα με την παράδοση το βραβείο είναι ο σταυρός του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού, οποίος περνά, κάθε χρόνο, από τον ένα νέο ηθοποιό στον άλλο. Παραλαμβάνοντας τον σταυρό από τα χέρια του περσινού νικητή, Γιώργου Χρυσοστόμου, ο Μιχάλης Σαράντης ευχαρίστησε για τη βράβευση ένα ένα τα μέλη της Επιτροπής.

Μιλώντας για τον Νίκο Καραθάνο είπε πως βρίσκεται πίσω ή μπροστά του σε ό,τι κάνει, ενώ χαρακτήρισε δασκάλα του τη Λυδία Κονιόρδου. Συγκινημένος, αφιέρωσε το βραβείο στη Μητέρα του, η οποία "παλεύει" στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και ευχήθηκε υγεία για όλους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.