- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για έξι συναπτά έτη - Η ανάρτησή της
Κατερίνα Ευαγγελάτου: Αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου - Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για έξι συναπτά έτη
H Kατερίνα Ευαγγελάτου αποχαιρετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μετά από έξι συναπτά έτη στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του θεσμού.
Με ανάρτησή της στα social media, η Κατερίνα Ευαγγελάτου αναφέρεται στα έξι χρόνια της θητείας της, ενώ όπως η ίδια εξηγεί, «σε αυτή τη φάση νιώθει την ανάγκη να αφοσιωθεί στο θέατρο με όλες της τις δυνάμεις».
Επίσης προσθέτει, ότι «δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας της».
Η ανάρτηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου:
«Στις 31 Αυγούστου 2025 ολοκληρώνεται η δεύτερη θητεία μου στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του @athensepidaurusfestival. Ήταν έξι συναρπαστικά χρόνια, γεμάτα αξέχαστες συγκινήσεις, αγωνίες, στιγμές χαράς αλλά και δύσκολων αποφάσεων, κυρίως όμως ήταν χρόνια ουσιαστικών συναντήσεων, με όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για ένα Φεστιβάλ πολυπρισματικό, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης αλλά και με το πολυπληθές κοινό, που αγκάλιασε το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες μας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
Οι σκηνοθετικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατά το επόμενο διάστημα-ορισμένες εκ των οποίων είναι ήδη γνωστές- δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας. Σε αυτή τη φάση νιώθω την ανάγκη να αφοσιωθώ στο Θέατρο με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ θα καταφέρουμε να αφήσουμε ένα θετικό και γόνιμο αποτύπωμα στην ιστορία του Φεστιβάλ -δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, για την μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο ότι θα σταθώ στο πλευρό της νέας ή του νέου επικεφαλής του Φεστιβάλ, ώστε να εξασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση.
Τώρα αφιερωνόμαστε με πάθος στην υλοποίηση του επετειακού μας προγράμματος, το οποίο με συγκίνηση βλέπουμε να συγκεντρώνει ήδη το ένθερμο ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών.
Καλό φεστιβαλικό καλοκαίρι!»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός μάς μίλησε με αφορμή τον ρόλο του στην «Ηλέκτρα εντός» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου
Εκεί όπου ένα ζευγάρι αποζητά την ηρεμία, αλλά τελικά αυτή αποδεικνύεται σύντομη και πολύ επικίνδυνη
Μιλήσαμε με την ηθοποιό που παίζει σε μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
«Αυτή η νύχτα μένει»: το βιβλίο, η παράσταση, η γέννηση και το τέλος των σκυλάδικων
Ο «Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ, το πάθος ως πράξη χειραφέτησης και η γυναικεία επιθυμία στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια
Η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή κάνει πρεμιέρα σήμερα 18 Δεκεμβρίου
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εκτροφείο τεράτων» στον Μικρό Κεραμεικο
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Το σπίτι στην Εθνική- ένα ήσυχο μέρος» μας μιλά για τον ρόλο της και όχι μόνο
Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, που μας γυρίζει πίσω στην Ελλάδα των δεκαετιών του ’80 και του ’90
Μιλήσαμε με τους δημιουργούς και συμπρωταγωνιστές της παράστασης «Τζόνι Μπλε»
Χιούμορ, συγκίνηση και πολλή μουσική
Την αγαπήσαμε για τη θρυλική της ατάκα «Σας αγαπώ». Τώρα τη συναντήσαμε με αφορμή την παράσταση «Blue Train», στην οποία πρωταγωνιστεί και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για όλα.
Ο Λεωνίδας Μικρόπουλος και η υπαρξιακή διαδρομή προς την αυθεντικότητα
Για δύο παραστάσεις, στις 16 & 17 Δεκεμβρίου
Η εκρηκτική διασκευή του Βρετανού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Άικ συνεχίζει για 22 ακόμη παραστάσεις
Γιατί παραδινόμαστε στη ρουτίνα, αφήνοντας τη ζωή να περνά με εμάς απόντες;
Μιλήσαμε με τη διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο λίγο πριν τη συναυλία της στο ΚΠΙΣΝ
Η Λένα Μποζάκη, η Μαγδαληνή Σπίνου και η Νίκη Σερέτη πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση με έντονη σωματικότητα στο Bios
Η αγαπημένη ηθοποιός σκηνοθετεί ένα ελληνικό μιούζικαλ και εξερευνά την πολυπλοκότητα του έρωτα.
Μιλήσαμε με την πρωταγωνίστρια της παράστασης «Είσαι μουσική» στο Nous-Creative Space
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.