Θεατρο - Οπερα

Η Στεφανία Γουλιώτη και οι 100 άντρες της στη Στέγη

Ένας μοναδικός θεατρικός Μαραθώνιος, διάρκειας 24 ωρών, αυτό το Σαββατοκύριακο

Νίκη - Μαρία Κοσκινά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Στεφανία Γουλιώτη συμπράττει διαδοχικά με 100 άντρες στην περφόρμανς «Second Woman» στη Στέγη

Ένας μοναδικός θεατρικός Μαραθώνιος στη Στέγη, σε σκηνοθεσία των Αυστραλών δημιουργών Nat Randall και Anna Breckon. Η Στεφανία Γουλιώτη θα συμπράττει σταδιακά με 100 άντρες για ένα ολόκληρο 24ωρο, ερμηνεύοντας την ίδια σκηνή με διαφορετικό κάθε φορά παρτενέρ. Έμπειροι κινηματογραφιστές θα καταγράφουν. Ένα αληθινό μανιφέστο για τις σχέσεις των φύλων, αλλά και μια πρωτόγνωρη εμπειρία ζωντανού κινηματογράφου. Οι θεατές συμμετέχουν στο έργο, αφού θα βιντεοσκοπείται όχι μόνο ό,τι συμβαίνει επί σκηνής αλλά και οι αντιδράσεις του κοινού.

© Πηνελόπη Γερασίμου



Το «The Second Woman» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί μια εθιστική παράσταση –ένα κοινωνικοψυχολικό πείραμα– που έχει αφήσει ξάγρυπνους πολλούς θεατές σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Η Στεφανία Γουλιώτη θα ξεκινήσει την περφόρμανς στις 16.00 το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και θα την ολοκληρώσει την επόμενη μέρα στις 16.00. Ανά δυο ώρες, έχουν προγραμματιστεί διαλείμματα διάρκειας 15', ώστε να μπορεί να πάρει τις ανάσες της η ηθοποιός, αλλά και οι κινηματογραφιστές. Ποιος θα αντέξει άραγε να το παρακολουθήσει για 24 ώρες; Πόσες ώρες θα είναι το προσωπικό σας ρεκόρ; Πόσοι θα μείνουν άγρυπνοι στη Στέγη αυτό το Σαββατοκύριακο; 

Αν δεν έχετε προλάβει να κλείσετε θέση, να ξέρετε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, στην είσοδο του Ιδρύματος. Οπότε αν βγείτε Σάββατο βράδυ, μπορείτε να περάσετε μετά την εξοδό σας μια βόλτα από τη Στέγη. Για να είναι πιο ευχάριστη η αναμονή σας, θα διατίθενται μάλιστα σνακ και ποτά.  

Info
The Second Woman, Στεφανία Γουλιώτη, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 5 Οκτωβρίου- 6 Οκτωβρίου για 24 ώρες, Ώρα έναρξης: 16:00