Θεατρο - Οπερα

Το τρένο στο Ρουφ ταξιδεύει για Κίνα με το «Women of Passion»

Ένας δυνατός θεατρικός μονόλογος που εστιάζει σε 3 εμβληματικές Ελληνίδες

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το τρένο στο Ρουφ έχει προγραμματίσει για το «Women of Passion, Women of Greece» 11 παραστάσεις στην Κίνα σε 4 διαφορετικές πόλεις

Η αγγλόφωνη θεατρική παράσταση «Women of Passion, Women of Greece» από το Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ ξεκινάει μια μεγάλη περιοδεία- με 11 συνολικά παραστάσεις- στην Κίνα. Σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη -που είναι και η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου- το έργο αυτό πρωτοπαίχθηκε το 2016 στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε μια σειρά από περιοδείες εντός και εκτός συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια ταξίδεψε στις εξής πόλεις: Σίδνεϊ, Αδελαΐδα, Ντάργουιν, Βρυξέλλες, Νέο Δελχί και την Μπανγκαλόρ (συμμετοχή στην 8η Θεατρική Ολυμπιάδα).

Όσον αφορά την περιοδεία του στην Κίνα, έχουν προγραμματιστεί 11 παραστάσεις σε 4 μεγάλες πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Beijing, Shijiazhuang, Pengzhou και Chengdu) στο πλαίσιο του 2nd International Monodrama Festival.

«Women of Passion, Women of Greece»: H υπόθεση της παράστασης

Το «Women of Passion, Women of Greece» είναι ένας μονόλογος , που ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη, βασισμένη στο πολύ δυνατό κείμενο της Ευγενίας (Τζένη) Αρσένη και τις σκηνοθετικές οδηγίες της Τατιάνας Λύγαρη. Εστιάζει σε 3 εμβληματικές προσωπικότητες με διεθνή αναγνώριση και προβολή, που κινούνται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. Η Μήδεια συναντά τη Μαρία Κάλλας και τη Μελίνα Μερκούρη και συνδιαλέγεται μαζί τους σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην αρχαία και τη νεότερη Ελλάδα, με επίκεντρο τη γυναίκα. Το κοινό χαρακτηριστικό των 3 προσωπικοτήτων είναι το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία.

Η σκηνοθέτις της παράστασης και δημιουργός της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ Τατιάνα Λύγαρη σημειώνει: «Η περιοδεία αυτή εντάσσεται στους στόχους του πολιτιστικού μας οργανισμού για εξωστρέφεια και ορατότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Στα 27 χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε ταξιδέψει με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο Μαρόκο, το Λίβανο, τη Ρουμανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Ινδία και φυσικά στην ελληνική περιφέρεια. Η συγκεκριμένη όμως εκτεταμένη και σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα περιοδεία είναι μια στρατηγική προσπάθεια του Τρένου στο Ρουφ για την προώθηση της ελληνικής θεατρικής δημιουργίας σε μια αχανή ασιατική χώρα με πλούσια πολιτιστική παράδοση και έντονο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό, όπως είναι η Κίνα».

Η παράσταση συνοδεύεται από τη ζωντανή μουσική του Σπύρου Μυλωνά.


Συντελεστές
Ευγενία (Τζένη) Αρσένη: συγγραφή-δραματουργία
Τατιάνα Λύγαρη: σκηνοθεσία-σκηνικά
Ντόρα Λελούδα: κοστούμια
Φώτης Μυλωνάς: μουσική σύνθεση
Σπύρος Ρασιδάκης: video design
Παναγιώτης Πλασκασοβίτης: φωτισμοί
Γιώργος Στεφανακίδης: sound engineer
Δανάη Κουρέτα: ειδικές κατασκευές
Πάνος Παπαγεωργόπουλος: Φωνή off
Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη
Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά)

Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα, Τηλ. 6937604988 & 2105298922