Θεατρο - Οπερα

Ποιες θεατρικές παραστάσεις να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

Ένα θεατρικό που τελειώνει την περιοδεία του και 3 ακόμη που έχουν πρεμιέρα για τη σεζόν 2024- 2025

Νίκη Κοσκινά
Νίκη - Μαρία Κοσκινά
ΤΕΥΧΟΣ 929
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αργύρης Ξάφης στην παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος», Θέατρο Θησείον
Ο Αργύρης Ξάφης στην παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος», Θέατρο Θησείον

Προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας: 4 επαναλήψεις από την προηγούμενη χρονιά που σημείωσαν απανωτά sold out

Η θεατρική σεζόν 2024- 2025 ξεκινά σιγά σιγά, αλλά παρουσιάζονται ακόμα επί σκηνής κάποιες θεατρικές παραστάσεις που ολοκληρώνουν την περιοδεία τους, όπως οι «8 γυναίκες» του Αλμπέρ Τομά. Στα θεατρικά της εβδομάδας θα βρούμε επαναλήψεις από την προηγούμενη χρονιά που σημείωσαν απανωτά sold out. 

Σας προτείνουμε 4 θεατρικές παραστάσεις για αυτήν την εβδομάδα:

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα στην παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»
Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα στην παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» για 4η χρονιά
Για 4η συνεχόμενη χρονιά και για λίγες μόνο παραστάσεις, η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης πρωταγωνιστούν στο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» στο θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου. Δυο «παράνομοι» εραστές συναντιούνται σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Έχουν και οι δύο παιδιά, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που τους συνδέουν. Οι συζητήσεις τους κατά τις συναντήσεις τους θίγουν το θέμα της συντροφικότητας και μας κάνουν να σκεφτούμε ότι στο τέλος της ημέρας όλοι θέλουμε κάποιον να μας κρατά το χέρι. Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει η Θάλεια Ματίκα.
Θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου, Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως 20 Οκτωβρίου

Ο Αργύρης Ξάφης στην παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος», Θέατρο Θησείον
Ο Αργύρης Ξάφης στην παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος», Θέατρο Θησείον © Κική Παπαδοπούλου

Ο μονόλογος του Αργύρη Ξάφη στο Θησείον
Για δεύτερη χρονιά, έπειτα από απανωτά sold out, επιστρέφει στο θέατρο Θησείον η παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» του Ζουζέπ Μαρία Μιροσάν. Ένας έφηβος, το πιο όμορφο αγόρι σε όλη την αγροτική περιοχή της Καταλονίας, βρίσκεται νεκρός στη μέση του πουθενά. Ένας πολυπρόσωπος μονόλογος αποκαλύπτει τις παθογένειες της περιοχής που ήταν καλά κρυμμένες, φέρνοντας στο φως μυστικά, ομοφοβία, καταπιεσμένες ζωές, παιδεραστία στη μικρή και κλειστή κοινωνία μιας επαρχιακής πόλης. Ο Αργύρης Ξάφης –υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ζωής Ξανθοπούλου– ερμηνεύει το κείμενο σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Τη μουσική έχει συνθέσει ειδικά για την παράσταση ο Φώτης Σιώτας.
Θέατρο Θησείον, από 1η Οκτωβρίου

Ξένια Καλογεροπούλου, Θέμις Μπαζάκα και Λάζαρος Γεωργακόπουλος στο «The humans», θέατρο Μουσούρη
Ξένια Καλογεροπούλου, Θέμις Μπαζάκα και Λάζαρος Γεωργακόπουλος στο «The humans» © Ελίνα Γιουνανλή


Το «The humans» επιστρέφει
Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει στο θέατρο Μουσούρη η παράσταση «The humans», το βραβευμένο με Τοny έργο του Στίβεν Κάραμ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Μια οικογένεια συναντιέται ένα απόγευμα σε κλίμα που θα έπρεπε να είναι εορταστικό. Μέσα από συζητήσεις και αποκαλύψεις, μαθαίνουμε τα προβλήματά τους, που δεν διαφέρουν πολύ από τα δικά μας κι έτσι ταυτιζόμαστε μαζί τους σε αρκετά σημεία. Ένας θίασος αξιόλογων ηθοποιών (Θέμις Μπαζάκα, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαρία Πετεβή, Ειρήνη Μακρή και Ξένια Καλογεροπούλου) υποδύεται επί σκηνής την οικογένεια Μπλέικ. Οικονομικά θέματα, απιστίες, μια ηλικιωμένη με άνοια, ένα ζευγάρι σε κρίση: ζητήματα που μας απασχολούν όλους και παρουσιάζονται με –ενίοτε τρομακτικό– ρεαλισμό.
Θέατρο Μουσούρη, από 2 Οκτωβρίου

Οι «8 γυναίκες» του Αλμπέρ Τομά στο Θέατρο Παλλάς
Οι «8 γυναίκες» του Αλμπέρ Τομά στο Θέατρο Παλλάς © Πάνος Γιαννακόπουλος

 Οι «8 γυναίκες»
Η παράσταση του Αλμπέρ Τομά ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο θέατρο Παλλάς. Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου και Μαρίζα Τσάρη οργανώνουν το τέλειο έγκλημα. Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός. Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται. Όλες έχουν λόγο να διαπράξουν τον φόνο. Ποια είναι η ένοχη; Η σκηνοθετική προσέγγιση του Χρήστου Σουγάρη με ένα ζωντανό βίντεο επί σκηνής, σπάει τα όρια μεταξύ θεάτρου και κινηματογράφου.
Θέατρο Παλλάς, 29 Σεπτεμβρίου, 21:00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραφίκα Σαουίς: Η παράσταση «Αγαμέμνων: ο κύκλος του αίματος» στο La MaMa της Νέας Υόρκης
Ραφίκα Σαουίς: Η παράσταση «Αγαμέμνων: ο κύκλος του αίματος» στο La MaMa της Νέας Υόρκης

Η βραβευμένη Ελληνίδα δημιουργός παρουσιάζει μια νέα σύγχρονη απόδοση της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.