Θεατρο - Οπερα

Οι «Όρνιθες» στο θέατρο Βράχων και άλλες 3 παραστάσεις αυτήν την εβδομάδα

Και ακόμα «O κατα φαντασίαν ασθενής», το «Blind Forgiveness» και «Η θάλασσα και ο γέρος»

Νίκη Κοσκινά
ΤΕΥΧΟΣ 927
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι «Όρνιθες» στο θέατρο Βράχων, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, το «Blind Forgiveness» στο θέατρο Παλλάς και «Η θάλασσα και ο γέρος» στο Άλσος Βεΐκου 

Οι «Όρνιθες» του Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Βράχων
Οι «Όρνιθες», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη με τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Γιώργο Χρυσοστόμου στους κεντρικούς ρόλους θα παίζονται για μερικές ακόμη παραστάσεις. Αυτήν την εβδομάδα θα τους δούμε στο Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη. Στο –πάντα επίκαιρο– έργο του Αριστοφάνη, οι δύο πρωταγωνιστές, ο Πεσθέταιρος και ο Ευελπίδης, απογοητευμένοι από την κοινωνία όπου ζουν, αναζητούν έναν νέο τόπο. Και έτσι βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα των πουλιών, ζώντας μεταξύ ουρανού και γης.
Θέατρο Βράχων, 16 και 17 Σεπτεμβρίου

Η θάλασσα και ο γέρος» στο Άλσος Βεΐκου και στον Κορυδαλλό

Αυλαία σιγά σιγά και την παράσταση «Η θάλασσα και ο γέρος» που κλείνει την καλοκαιρινή της περιοδεία με δύο παραστάσεις. Το έργο είναι βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα» σε διασκευή-σκηνοθεσία της Μαρλέν Καμίνσκι, με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας ψαράς που έχει 48 μέρες να ψαρέψει κάτι, ένα τεράστιο ψάρι και η αδυναμία του να το μεταφέρει συνθέτουν την ιστορία της παράστασης. Η πάλη του ανθρώπου για την επιβίωση και η έκθεσή του στα φυσικά φαινόμενα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τη διασκευή του πρωτότυπου κειμένου, που έρχεται πιο κοντά στη σημερινή πραγματικότητα.
Άλσος Βεΐκου, 16 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος 17 Σεπτεμβρίου στις 21:30

O Τάσος Νούσιας πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η θάλασσα και ο γέρος»

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης
Το γνωστό έργο του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» σε σκηνοθεσία και απόδοση Μανώλη Δούνια και Αιμίλιου Χειλάκη, ολοκληρώνει τις παραστάσεις της καλοκαιρινής του περιοδείας. Το έργο αυτό βάζει στον στόχαστρο όσους παρουσιάζονται ως ειδήμονες και κρύβονται πίσω από εντυπωσιακές και δυσνόητες ορολογίες και πομπώδεις εκφράσεις. Τον κεντρικό ρόλο έχει ο Αιμίλιος Χειλάκης και μαζί του θα δούμε τους Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρή Ρωμανίδη, Νίκος Γκέλια, Παναγιώτη Γαβρέλα, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργο Ζυγούρη, Δημήτρη Φιλιππίδη.
Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2024, 15 Σεπτεμβρίου

Ο Αιμίλιος Χειλάκης στον «Κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου

«Ο Christopher Lambert στο θέατρο Παλλάς σε μια rock ballet opera»
Ο τιμημένος με Σεζάρ διάσημος ηθοποιός Christopher Lambert έρχεται στην Ελλάδα για να ερμηνεύσει κάποια μέρη από το λιμπρέτο μιας ροκ μπάλετ παράστασης, αφιερωμένης στην αγάπη και την πάλη του καλού με το κακό. Το «Blind Forgiveness» ξεκινά από τη χώρα μας την παγκόσμια περιοδεία του. Η παράσταση είναι ένας ύμνος στην αγάπη καθώς ο νεαρός ήρωας ερωτεύεται μια τυφλή κοπέλα που του δείχνει τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Arman Urazgaliev, τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί ο Kirill Radev, ενώ σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Alexander Mogilev.
Θέατρο Παλλάς, 13 και 14 Σεπτεμβρίου

Ο Christopher Lambert έρχεται στην Ελλάδα για τη ροκ μπάλετ όπερα «Blind Forgiveness»