Θεατρο - Οπερα

Η Κέιτ Μπλάνσετ επιστρέφει στο θέατρο μετά από 6 χρόνια

Η οσκαρική ηθοποιός και η σχέση της με το θέατρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με ποιον σκηνοθέτη θα συνεργαστεί η Κέιτ Μπλάνσετ

Στο θεατρικό σανίδι και μάλιστα με δύσκολο έργο και σκηνοθέτη – έκπληξη επιστρέφει η Κέιτ Μπλάνσετ μετά από 6 χρόνια αποχής από τις θεατρικές σκηνές.

Η Μπλάνσετ επιστρέφει με τον «Γλάρο» του Αντόν Τσέχωφ και με τον ρόλο της Αρκάντινα σε μία νέα διασκευή,  στην οποία θα πρωταγωνιστήσει επίσης ο ηθοποιός του Strike Τομ Μπερκ.

Η παράσταση θα παίζεται στο Barbican Theatre του Λονδίνου για έξι εβδομάδες από τον Φεβρουάριο.

Ο σκηνοθέτης της Thomas Ostermeier περιέγραψε την Μπλάνσετ ως μία «ηθοποιό που εμφανίζεται μία φορά ανά γενιά» και ότι είναι πάντα προνόμιο να την παρακολουθεί να εργάζεται.Η νέα διασκευή θα σηματοδοτήσει μια επανένωση για την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και τον Μπερκ, καθώς οι δυο τους πρόσφατα ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα για την επερχόμενη ταινία Black Bag του Steven Soderbergh. Ο Ostermeier δήλωσε στο BBC News: «Γνωρίζω και θαυμάζω την Κέιτ εδώ και πολλά χρόνια και το να τη βλέπω στη σκηνή είναι πάντα προνόμιο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνουμε την πρώτη μας καλλιτεχνική συνεργασία με αυτή την παραγωγή του Γλάρου στο Barbican και που το Λονδίνο θα ζήσει αυτή την ηθοποιό σε έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς ρόλους, αυτόν της Αρκαντίνα. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα σφυρηλατήσω μια νέα καλλιτεχνική σχέση με τον Tom Burke, ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του Trigorin».

Σημειώνεται ότι μια άλλη παραγωγή του Γλάρου, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό του Game of Thrones Emilia Clarke, παίχτηκε στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια. Ο χαρακτήρας της Arkadina της Blanchett είναι μια διάσημη ηθοποιός της οποίας η larger-than-life παρουσία κυριαρχεί τόσο στη σκηνή όσο και στις προσωπικές της σχέσεις. Όταν όμως φτάνει στην εξοχική έπαυλη της οικογένειάς της για το Σαββατοκύριακο, πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από συγκρούσεις.

Ο γιος της αγωνίζεται να βγει από τη σκιά της και ο εραστής της γίνεται ο ρομαντικός στόχος μιας επίδοξης νεαρής ηθοποιού. Το έργο διερευνά θέματα όπως η φιλοδοξία, η ματαιοδοξία, η απογοήτευση και η επιθυμία. Η παραγωγή του «Γλάρου» θα γίνει από την Wessex Grove, την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του Ostermeier An Enemy of the People, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Matt Smith νωρίτερα φέτος. Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη σκηνή του Barbican στο Big and Small (Gross und Klein) του 2012.

Ο τελευταίος θεατρικός της ρόλος συνολικά, ωστόσο, ήταν λίγο πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, σε μια παραγωγή του 2019 του When We Have Sufficiently Tortured Each Other στο Εθνικό Θέατρο.Η Μπλάνσετ έχει μια μακρά και ποικίλη κινηματογραφική καριέρα, με συμμετοχές μεταξύ άλλων στις ταινίες Carol, Nightmare Alley, Tar, Don't Look Up, Notes on a Scandal, Thor: Ragnarok και Ocean's 8. Έχει προταθεί για οκτώ Όσκαρ και έχει κερδίσει δύο φορές - για τις ταινίες The Aviator και Blue Jasmine.

Ο Burke έχει εμφανιστεί στις ταινίες The Wonder, Living, The Souvenir και Furiosa: A Mad Max Saga, καθώς και στο Strike του BBC.

Με πληροφορίες από Vanity Fair