Θεατρο - Οπερα

«Η μαγική ιστορία του βιβλίου»

Η μάγισσα Πλαπαπυπεργαχαρτού μάς διηγείται την ιστορία του

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83167-167525.jpg

Τα παιδιά θα γνωρίσουν λατρευτικά ειδώλια και μία πήλινη πλάκα γραφής από την αρχαία Σουμερία. Τους αρχαίους Αιγύπτιους και τον πάπυρο, το βασιλιά Ευμένη Β' της Περγάμου των ελληνιστικών χρόνων και την περγαμηνή. Από τη μακρινή Κίνα, τον αρχηγό Τσάι Λουν, που κατάφερε να φτιάξει το πρώτο φύλλο χαρτιού. Τους μοναχούς από την εποχή του Μεσαίωνα, που έφτιαξαν την πρώτη μορφή βιβλίου, τον Κώδικα. Περνώντας στην Αναγέννηση θα γνωρίσουν τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο, που εφηύρε την τυπογραφία και συνέβαλε στο να πάρει το βιβλίο τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε. Τέλος, τα παιδιά παρακολουθούν το πέρασμα στην ηλεκτρονική εποχή και την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου.

image

Στόχος της παράστασης, μέσα από όλες τις πληροφορίες που δίνει και τις εικόνες που ζωντανεύει, είναι να μάθουν τα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό, πώς οι άνθρωποι άρχισαν να καταγράφουν προκειμένου να διευκολύνουν την καθημερινή τους ζωή, αλλά και να διαφυλάξουν και μεταδώσουν τις γνώσεις και τα έργα τους στις μελλοντικές γενιές. Επίσης, μέσα από την παράσταση, τα παιδιά θα κατανοήσουν γιατί ήταν τόσο σημαντικό να εξελίσσσονται και να γίνονται πιο εύχρηστα τα υλικά της γραφής, ώστε να χρησιμοποιούνται από περισσότερους και να μεταφέρονται ευκολότερα. Ακόμα, στόχος είναι να δουν ότι πέρασαν πολλοί αιώνες και έγιναν πολλές προσπάθειες για να μπορούμε σήμερα όλοι μας να κρατάμε ένα βιβλίο. Να συνδεθούν, δηλαδή, με την ιστορία της δημιουργίας του!

image

Το μήνυμα που περνάει η «Μαγική ιστορία του βιβλίου» είναι ότι τα βιβλία αποτέλεσαν για πολλά χρόνια και συνεχίζουν να αποτελούν έναν πολύ σημαντικό φορέα γνώσης για τον άνθρωπο. Το να διαβάζει κανείς βιβλία είναι μια πολύ ευχάριστη και ωφέλιμη εμπειρία. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα βιβλία και την αναγνωσή τους. Να τα ενθαρρύνουμε να δημιουργήσουν μια σχέση με τα βιβλία που θα τα συντροφεύει για όλη τους τη ζωή και το ταξίδι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μαγικό..

INFO: Θέατρο Αλκμήνη, 14/12, κάθε Κυρ.:17.00, €8, 6 (ανέργων), 210 3428650, 6948821055

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»
Ναντίν Σιέρρα: «Η φωνή μου είναι η περιουσία μου, χάρη σ’ αυτήν κάνω αυτό που αγαπώ»

Μιλήσαμε με την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο για την Τραβιάτα της ΕΛΣ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.