Θεατρο - Οπερα

Ο Σάκης Ρουβάς είναι ο Ηρακλής

Οι 12 άθλοι στο θέατρο Πάνθεον

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το όνομά του κάνει buzz. «Ο καλύτερος Έλληνας showman», «Ρουβίτσες», «Το απόλυτο είδωλο της ποπ», «το πιο γοητευτικό βλέμμα του ελληνικού τραγουδιού». Ο Σάκης Ρουβάς κάνει τα κορίτσια κι όχι μόνο να ουρλιάξουν και στο θέατρο. Τον είδαμε ως άλλο rock star στην ταινία Alter Ego. Πέρυσι ανέβηκε στην Επίδαυρο, στην παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη. Φέτος, έρχεται στο θέατρο Πάνθεον στην Πειραιώς, στην πρώτη θεατρική παραγωγή του θεάτρου και περνάει.. τους δώδεκα άθλους.

Στο έργο για όλες τις ηλικίες, «Ηρακλής-Οι 12 άθλοι», θα δούμε κάθε άθλο του Ηρακλή σε δώδεκα διαφορετικά, εντυπωσιακά σκηνικά και με την κατάλληλη μουσική επένδυση, με πολυάριθμο cast ηθοποιών και χορευτών, σε ένα πολυαναμενόμενο θέαμα. Δίπλα στο Σάκη Ρουβά πρωταγωνιστούν, ως Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά η Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα η Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή η Ελένη Ρουσινού. Το αρχικό κείμενο έγραψε ο ποιητής Στρατής Πασχάλης ενώ ο καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία. Η σκηνοθεσία είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη ο οποίος επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια. Τη σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους, τους στίχους η Νίκη Παπαθεοχάρη και την ηχητική σύνθεση ο Γιώργος Πούλιος.

Ο σκηνοθέτης, σημειώνει:

Η ζωή μας είναι μια διαρκής διαδικασία επιλογής και λήψης αποφάσεων. Με αυτήν την προοπτική, καθώς και δικός μου ήρωας ο Ηρακλής, θέλησα να προσπαθήσω να ταυτίσω την πορεία του με τη ζωή του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή της Ιστορίας. Το φοβισμένο του ξεκίνημα μπροστά σε ένα άγνωστο χαώδες Σύμπαν, τα εσωτερικά του ερωτήματα, η άσκηση της ελεύθερής του βούλησης και η σκληρή προσπάθεια για την κατάκτηση του στόχου, είναι και οι δικοί μας φόβοι και τα δικά μας ερωτήματα.

INFO: Από 12/12. Παρ.,Σάβ.: 20.00, Κυρ.: 15.00 & 19.00